Gasolina MC festival - En hyldest til frihed og fællesskab - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gasolina MC festival – En hyldest til frihed og fællesskab

Fra d. 30/8 til d. 1/9 slår Destination Sjælland dørene op til fest, foredrag, film, fællesskab og meget mere.
Steffen F. Olesen
18/06-2024 kl. 05:38

Sidste år tog Destination Sjælland hul på en helt ny festival i Danmark, som udover den altid fantastiske og livsbekræftende stemning der summer når motorcyklister samles, også bød på flere aktiviteter med kvinder i fokus end et traditionelt træf.

Og i weekenden der ligger lige mellem august og september går det løs igen, når arrangøren sætter version 2.0 i søen og byder kvinder og mænd, høje og lave, unge og gamle velkommen til endnu en komsammen, hvor vi alle kan dele glæden ved vores fælles passion.

Masser af aktiviteter for begge køn
Gasolinas hjemmeside er et program der strækker sig over to dage, og på dette finder du alt lige fra fællesspisning og fest, til prøvekørsler og spændende foredrag.
Og netop dette program finder du et par udpluk af nedenfor, sammen med lidt der ikke skrevet i det officielle program.

Modeshow: Fredag stiller Moto Lounge an med et modeshow, som ikke handler om nylonstrømper, neglelak og lækkert hår, men derimod en ordentlig spandfuld tøj og udstyr til kvindelige motorcyklister.

Foredrag: Lørdag springer to kvinder med en masse på hjerte i talerstolen, når Nina Tin Rasmussen og Hanna Johansson deler ud af spændende historier og oplevelser.

Photoshoot: Til Gasolina 2024 vil det ligesom sidste år være muligt, at forudbestille en tid til et photoshoot af dig og din MC. Og hvis fotografen er lige så frisk som sidste år vil undertegnede godt skrive under på, at prisen på 395 danske enkroner ikke er for dyr.

Herfra springer vi direkte videre til aktiviteter, som uden diskussion må siges at henvende sig til begge køn… Så selvom Gasolina er en MC festival med kvinderne i fokus, så er der al mulig god grund til at tage sin bedre halvdel under armen.

Klassisk Motocross: Lørdag bliver der mulighed for at springe i sadlen på en klassisk motocross-maskine med sidevogn.
Her kan du trille rundt på en dertil indrettet bane, som naturligvis ikke kræver at man er verdensmester i hverken mudderkast eller knoldhopperi.

Rideout: Lørdag bliver der også kørt fællestur, hvor anfører, Louise Berth, trækker deltagerne med gennem en nøje planlagt rute.

Film: Køber du en weekendbillet får du også mulighed for at se filmen 972 Breakdowns, som er blevet vist på adskillige filmfestivaler verden over.
Filmen – der har 8,4 stjerner på IMDb og strækker sig over 110 minutter – omhandler seks unge mennesker og deres 2,5 år lange tur fra Tyskland til USA på et par godt brugte Ural-cykler med sidevogn.

Rundvisning: Rammerne for Gasolina 2024 er igen To Øl City i Svinninge. Og udover at være en fed lokation for en MC festival, så er det også et bryggeri, som gør i både øl og færdigblandede cocktails.
Om søndagen er det muligt at deltage i en rundvisning på bryggeriet.

Tatovør: Selvom det ikke er et krav for at være en del af fællesskabet, så har motorcyklisme og tatoveringer i evigheder gået hånd i hånd. Og derfor vil der naturligvis også være en tatovør at finde til Gasolina 2024.

Kør uden kørekort: Har du eller din ven set sig lun på fællesskabet, men ej selv har prøvet at springe i sadlen på verdens fedeste transportmiddel, så bliver der mulighed for det til Gasolina 2024.
Dette sker naturligvis under ordnede forhold på et lukket område, og er arrangeret af Marias køreskole.

El cross/offroad: Mod beskeden betalig kan du også prøve at trille en tur på en elektrisk crosser, venligst stillet til rådighed af den danske Dakar-kører Thomas Kongshøj.

Udstillere: Over weekenden vil flere aktører fra branchen også være til stede på pladsen.
Som eksempel kan nævnes Ducati Copenhagen, Xpedit (BMW), Stevens MC (Kawasaki og Triumph), Marias køreskole, X-MC Parts og Moto Lounge.
Og så kan vi vel også lige så godt afsløre, at vi er nogle her fra MagaCin som simpelthen ikke kan holde os væk.

MagaCin deltager i festivalen weekenden over, hvor vi står klar til en snak om alt mellem himmel og jord; MC-relateret eller ej.
Hertil arbejder vi på et par aktiviteter nær standen, som eksempelvis kåring af den fedeste MC og en kør-langsomt-konkurrence.

Fest: På festivalens førstedag slår DJ Nikolaj Strand gang i festen, og lørdag tager Jumping Jacks over med live musik.

Slå søm: Kan man sige motorcykelfestival uden også at sige sømblok? Jeg ved det ikke, men det at slå søm ned i et dødt stykke træ sammen med venner og fremmede kan altså noget!
Og skulle de selvudnævnte biker-tømrere være lidt for længe om at banke stålet i kæppen, så kan du da lige nappe et slag minigolf mens du venter.

Hvad betyder det med kvinder i fokus?
Da undertegnede var i telefonisk kontakt med et par stykker af hovederne bag festivalen, spurgte jeg ind til hvad det egentlig betyder, at kvinderne er i fokus. Og ganske kort fortalt går det ud på, at der – udover ting som modeshow med udstyr til kvinder og foredrag holdt af kvinder – er brugt krudt på ordentlige toilet- og badefaciliteter, at der er andet at drikke end blot øl, og at maden er noget mere kulinarisk end pølser og brød.

Men som du kan læse ovenfor er der altså lagt i ovnen til et brag af en weekend, med masser af aktiviteter og samvær mellem ligesindede, uanset køn.

Lidt praktisk
For lige at få overstået det med økonomien, så koster en weekendbillet 550 danske kroner, en fredagsbillet 250,- og lørdagsbilletten koster 300,-. (Billetter kan købes via linket her)

Det er ikke smart at køre motorcykel når man har drukket! Men så er det jo heldigt at To Øl også producerer alkoholfri drinks, så du både har mulighed for at slukke tørsten og for at deltage i eksempelvis den fælles køretur.
Og når der bliver spillet op til bal senere på dagen – og du måske ikke helt kan holde dig i det tørre skind – kan du glæde dig over, at det også er muligt at booke overnatning.

Det sker også via Gasolinas hjemmeside, hvor du for 2500,- kan booke dig ind i et glamping telt, som er “fuldt møbleret” med en dobbeltseng, to feltsenge og kan således rumme fire personer.
Er det for pebret for dig, kan du for en enkelt hundredekroneseddel bestille en teltplads til medbragt telt.

Helt frem til festivalens åbning arbejdes der på adskillige tiltag.
Så sørg for at holde øje med Gasolinas Facebook side, hvor der allerede nu – og i ugerne op til – bliver postet mere information.


Ofte stillede spørgsmål

Må jeg deltage i Gasolina hvis jeg ikke kører motorcykel? – Det må du meget gerne! Der er mange aktiviteter der ikke kræver motorcykelkørekort.

Må mænd deltage i Gasolina? – Meget gerne! Nogle aktiviteter sker med kvinder i tankerne, men foredrag, offroad kørsel, ride out og alle de andre aktiviteter, kan lige så vel være interessante for mænd. 

Kan jeg komme i bil til Gasolina? – Du kan sagtens komme i bil. Der er parkering ved siden af To Øl City, hvor der vil være skiltet til, så det er nemt at finde.
(Motorcykler kører direkte til indgangen og parkerer inde på To Øl Citys område.)

Skal jeg selv have sengetøj med til glampingteltet? – Nej, der vil være redt op med dyner og puder til alle når du ankommer til dit glampingtelt.

Er der badefaciliteter? – Der vil være badevogne til fri afbenyttelse hele weekenden. 

Må man have hund med til Gasolina? – Der må desværre ikke medbringes dyr.
Det skyldes primært hygiejniske årsager, da arrangementet afvikles på en fungerende fabrik som producerer drikkevarer.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start