Gadeløb i forbindelse med byfest i Breum
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gadeløb i det jyske

Udflugtsmål med race, dækspark og hygge
CO
03/06-2019 kl. 09:00

Det er fedt nok at se racerløb på tv, hvad enten det drejer sig om MotoGP drengene på prototype racere, stærkt modificerede Superbikes, de halvvejs luftbårne cross kørere eller speedway drengene der går vildt skrå gennem svingene.

Motorløb skal ses live

Men der er sgu ikke noget som at se motorløb live. Stemningen, lydene og duften gengives ikke retfærdigt i fjerneren, og der tilføjes lige den der ekstra dimension, når man er fysisk til stede ved arrangementerne.

Det er ikke alle som har tid eller økonomi til at rejse udenlands for at se ræs, men så er det jo heldigt at der også er aktivitet på den danske scene.

Roadracing i Danmark foregår typisk på lukket bane, og her kan man frit spadsere rundt i ryttergården, få en sludder med kørerne, se racerne helt tæt på, og høre brølet når maskinerne fyres af ned ad langsiden.

Gadeløb

Men ind imellem bliver de tohjulede racere faktisk også fyret af på offentlig vej under organiserede forhold. Senest så vi klassiske racere ved gadeløbet Classic Race i Århus, men der er faktisk også andre spillere på banen.

Hvert år afholdes der byfest i Breum nord for Skive, og i den forbindelse afvikles der også i år racerløb på afspærret offentlig vej i klasserne 50ccm knallert, Scooter, Mini Motard og kåbeklædte racere i miniformat.

Vi har set racerne i krympet format blive fyret af på indendørs bane, og kan fortælle at kørernes konkurrencementalitet er helt på højde med fighterviljen i de større klasser. Det så faktisk så sjovt ud, at vi med glæde accepterede et tilbud om selv at prøve at køre Mini-ræs for lommepenge.

Byfest i Breum

Motorløb på to hjul er hamrende fed underholdning, så vi skal absolut til byfest i Breum d. 15 Juni.

Der er sgu da ikke noget bedre end at se konkurrenterne bytte maling, når der kæmpes indædt om placeringerne.

En hyggelig køretur med gutterne, med ophold i Breum for at se racerløb, sparke dæk og sludre med andre motorcycklister. Se tidsplanen for de forskellige klasser her.

Ses vi?

PRESSEMEDDELESE:

   

Roadrace i Breum – med 150 km/t

Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af for at gøre plads til Breum Race, hvor minimotorcykler og 50 ccm kommer op på en 150 km/t på langsiderne.  

Én af arrangørerne, Johan Kjær, fortæller, at Breum er det eneste sted i Danmark, hvor gaderne lægger asfalt til motorcykel ræs. -I år er vi endda så heldige, at eet af løbene er en del af det danske mesterskab i klassik road racing 50ccm – altså “rigtige” knallerter fra ”da mor var dreng” og knallerter havde gear, lyder det glade budskab fra foreningen, der tilføjer, at det er første gang i mange år at der er givet tilladelse til at afholde DM på offentlig vej. 

   

De knallerter, der kommer til Breum er dog mere end bare almindelige “gamle knallerter”. -Vi snakker stadig 50ccm, forklarer Johan Kjær og tilføjer: -Men med omkring 20 hestekræfter og en topfart tæt på 150km/t er det med garanti noget, enhver ung – og ældre – knallertkører kun kan drømme om.   

Hele arrangementet har sin rod i Road Racing, som bliver kørt på baner som Padborg Park, Jyllands Ringen og Ring Djursland – men er også lidt inspireret af lignende gadeløb på Isle of Man. Ud over 50 ccm knallerterne, bliver der kørt 3 andre klasser til Breum-Race.dk, nemlig mini motard, kåbecykle  (MINI RR) og scooter.

    -Kom og oplev lyden, farten og 2 takts duften – og få en snak med kørerne fra ind- og udland – lørdag den 15 juni i Breum, lyder opfordringen fra Breum Borger og Landboforening, der lover tilskuerne en uforglemmelig oplevelse. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start