Fræk lille hemmelighed sælges - Familien vidste intet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fræk lille hemmelighed sælges

Familien vidste intet
Steffen Olesen
02/06-2019 kl. 09:00

Nogle af os er belastet af en fortid, hvor vi frejdigt støvede land og rige rundt i søgen efter de fantastiske ladefund, der dengang stadig kunne opsnuses. Vi kan bekræfte at det ikke bliver meget sjovere, end eksempelvis at finde og købe en tudsegammel urestaureret BSA med gitterforgaffel.

En af den slags oplevelser vi gennem tiden har konstateret at der bliver længere og længere imellem, og man har nærmest indtryk af at alle de gamle perler efterhånden er fundet.

Perlerne findes stadig

Men ind imellem lykkes det nu stadig en heldig ildsjæl at opstøve noget bemærkelsesværdigt. Vi behøver ikke tænke længere tilbage, end til den sprit nye Honda CBX i original indpakning, der blev videresolgt på en amerikansk auktion i April måned. Eller senest de vanvittige klassikerfund du kunne læse om her på siden i sidste måned.

Er man på jagt efter noget specielt eller sjældent, så er der som tidligere nævnt efterhånden langt imellem godbidderne hos private. Men så kan kan man til gengæld ofte rende over kuriositeter, sjældenheder eller gode køb på auktion.

En af de mere specielle auktioner vi tidligere har omtalt, var en auktion afholdt i Paris, hvor der udelukkende blev bortauktioneret MV Agusta'er. En kæmpe samling det tog familien mere end 50 år at etablere.

En herlig kombination

Hvis du synes de historier var underholdende, så skal du næsten også læse denne artikel til ende. Herunder får du nemlig en kombination af hemmelighedskræmmeri, motorcykler der stadig er i transportkassen, og en masse andre herlige motorcykler. En samling der snart ryger på auktion.

Denne 1951 AJ Stevens MS er stadig i den originale transportkasse

Vilde indkøb på Ebay

Amerikanske Jeff Begg var en ægte entusiastisk motornørd. Begg var uddannet ingeniør og selvlært opfinder, og havde som sådan en interesse for interessante og fascinerende maskiner. Den motorsportsinteresserede ingeniør havde oparbejdet en betragtelig formue da lod sig pensionere. Men det var der også brug for, hvilket Begg konstaterede efter fruens død i 2003. Under gennemgang af konens kontoudtog, fandt Begg nemlig ud af, at fruen havde handlet flittig på Ebay.

Enkemanden blev efterfølgende selv bidt af at handle på Ebay, hvilket hans nevø og forretningspartner kunne konstatere efter Jeff Begg's død. Det viste sig nemlig at Jeff Begg blandt andet efterlod sig nogle lagerlokaler, der var fyldt til bristepunktet med Ebay indkøb. En imponerende samling af motorcykler, biler og reservedele.

En fræk lille hemmelighed

Det mest besynderlige ved historien er, at ingen i familien havde nogen anelse om den omfangsrige samling. Jeff Begg's sekretær var den eneste der kendte noget til Ebay afhængigheden og den fantastiske samling, som hun frit oversat kaldte chefens “frække lille hemmelighed”.

Vi ved godt tingene er større i USA, men hvis det her er en fræk lille hemmelighed, så gad vi godt se en fræk stor hemmelighed.

Samlingen bortauktioneres

Jeff Begg's samling er ikke længere nogen hemmelighed, og hvis du er i nærheden af Springfield – Michigan d. 14 Juni, så var det måske værd at kigge indenfor hos auktionshuset VanDerBrink Auctions, hvor dørene slås op i tidsrummet 10-19 for besigtigelse af effekterne inden køb.

Selve auktionen løber af stablen d. 15 Juni, og hvis du ikke lige er i området, så er der selvfølgelig også mulighed for at registrere sig for online budgivning.

Se kataloget over hvilke motorcykler og biler der sælges her.

Til allersidst får du lige auktionshusets video, hvor du kan se en del af den “lille frække hemmelighed”.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start