Brede smil og flotte sving ved nyt kørekursus - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Brede smil og flotte sving ved nyt kørekursus

MagaCin's nye kørekursus i Nordjylland blev en stor succes
Nicolaus Johansen
09/07-2024 kl. 09:22

MagaCin har gennem mere end 20 år arrangeret og afviklet kørekurser for motorcyklister; både under eget navn og for andre udbydere, og har derved fyldt rygsækken godt og grundigt op med erfaringer om hvorledes sådan et køreteknisk kursus kan strikkes sammen.
Efter mange forespørgsler gennem de seneste år, var tiden i denne weekend kommet til, at MagaCin kunne byde velkommen til et helt nyt endags-kursus på Køreteknisk Anlæg Aalborg.

Gik det godt?
Mit navn er Nicolaus, og jeg er – som du måske har gættet – skribent her på MagaCin, men har ikke været involveret i hverken planlægning eller afvikling af kørekurset.
Alligevel var jeg én af de første som dukkede op i Støvring denne weekend.
Først og fremmest fordi jeg havde sendt min kone afsted på kurset, men også fordi jeg blev ret nysgerrig på, hvad mine kollegaer havde fået kogt sammen, og hvad kursisterne synes om det nye endags-kursus.

Klokken 8:00 dukkede kursisterne op til rundstykker, friskbrygget kaffe, juice samt lidt løst snak rundt i krogene, og deltagernes motorcykler var endnu mere forskellige end deltagerne selv.
Vi så blandt andet kursister på BMW R 1250 RT – inklusiv anhængertræk – men også mere sportsligt orienterede maskiner som Suzuki GSXR-1000 og Honda CBR 600 F, ligesom der var flere repræsentanter fra det populære adventurefelt, heriblandt en Triumph Tiger 900 Rally Pro og en Suzuki V-Strom 800 DE.

Klokken halv ni blev deltagerne delt ind i to lige store hold, så dagens fem instruktører havde god mulighed for at følge hver enkelt kursist og give dem feedback efter hver enkelt øvelse.

Den “langsomme” del fandt sted på to manøvrebaner, bemandet af to rutinerede kørelærere, som blandt andet underviste kursisterne i at bremse effektivt, bruge synet korrekt, køre gennem sand med nedlægning og andre nyttige manøvrer.

På den store bane tog MagaCin’s rutinerede instruktører sig af deltagerne, hvor de i praksis fik mulighed for at afprøve den teori, som gennemgås én gang i timen i løbet af dagen.

Her er der først og fremmest fokus på at slappe af og smile mens man kører, men i løbet af dagen bliv der tilført flere lag til kursusdeltagernes kørsel.
Således blev der blandt andet øvet at gennemkøre samtlige 1.360 meter i ét og samme gear og uden brug af bremsen. En øvelse som faktisk ikke er så enkel endda hvilket flere bremselys afslørede, men ganske sikkert kom der mere flow i deltagernes kørsel, som var et af dagens mål.

Den store bane strækker sig over 1.360 meter asfalt, og byder på omkring 10 sving, tre slalombaner og to bakker.

Som tiden skred frem, stillede instruktørerne større krav til deltagerne – herunder øget nedlægning og aktiv brug af kontrastyring. Men der blev også lagt stor vægt på synets betydning for kørslen, hvor instruktørerne delte svingene op i tre bidder.

Hver deltager på kurset havde naturligvis forskellige forudsætninger, og således var der logisk nok forskel på hvor langt hver enkelt kursist udviklede sig i løbet af dagen.
Men for instruktørerne var det fuldstændig evident at samtlige deltagere udviklede sig. Og efter kursets afsluttende opsamling og evaluering, kunne kursisterne køre hjem med flere værktøjer i rygsækken, som fremadrettet kan omsættes til enten øget hastighed på en lukket bane, eller veksles til et øget overskud og sikkerhed ude i den offentlige trafik.

Det sagde kursisterne
I løbet kursets otte timer, trak undertegnede nogle af deltagerne til side, for at høre om deres erfaringer, forventninger og oplevelser med det nye MagaCin kørekursus.

Den første jeg snakker med på dagen er Dennis Jensen, som har taget sin BMW R 1250 RT med til Aalborg Køretekniske Anlæg.
Dennis fra Hirtshals har trods sine 16 år på motorcykel aldrig prøvet kræfter med et kørekursus, og nordjyden fortæller at han satser på, at kurset kan give nogle tips og tricks, så han bliver skarpere til at køre på motorcykel.

Dennis og den fine R 1250 RT

Fra den modsatte ende af landet møder vi Bente Haugaard, som dagen før har taget turen nordpå sammen med sin mand, der ligesom Bente kører BMW R 1250 GS.
De to trodsede lørdagens vejr, som bød på en veritabel sommerstorm.

Bente er taget på kursus, for som hun siger, bliver du aldrig dårligere, når du har været sådan et igennem.
Sønderjyden fortæller, at hun forud for dagens kursus har været fire gange afsted på Jyllandsringen, blandt andet med MagaCin stifter Tommy Rønn som instruktør.

Bente regner med at dagens kursus vil gøre hende mere sikker og mere dus med hendes maskine, og opfordrer alle til at tage på kursus, hver gang man får ny motorcykel – også som begynder.
Vise ord fra en der har kørt motorcykel i 14 år!

Sønderjyske Bente med hendes BMW R 1250 GS

Omkring middagstid møder vi Ulrik Poulsgærd, der også er taget på kursus på en BMW – en ældre luftkølet R 1150 RS med en herlig lyd.

Maskinen har Ulrik kun haft maskinen et enkelt år, men ligesom Bente ovenfor synes Ulrik, som kan prale med 42 år på motorcykel, at det er en god ide at prøve sin nye maskine af i trygge rammer, hvor man finder ud af, at med aktiv kontrastyring kan fodhvilerne nemt komme i asfalten uden den store dramatik.

Ulrik er også glad for instruktørernes budskab om at slappe af, da han kan mærke at flowet i kørslen styrkes.

En glad mand og hans 1150 RS

Du kan måske sidde derude med indtrykket af, at særligt det grå segment var repræsenteret på dagens kursus.
Men der var skam også en del yngre deltagere på kurset, og ligeledes til frokost, hvor deltagerne lystigt gumler i de inkluderede sandwich, får vi en snak med Ole Møller.

Ole vil som nogle af de andre, også gerne prøve sin nye flotte Triumph Street Triple af.
Trods sine blot fem år med kørekort, har Ole flere trackdays under bæltet, og er da også mødt op i fuld læderdragt og airbagvest.
Kørekurset handler dog ikke om at køre stærkt, det skal nok komme siger han, men om at få styr på det basale, så man bliver mere afslappet og får mere flow i kørslen, hvilket også hjælper når du tager til egentlige trackdays.

Ole hans fede Triumph

Otte timer med intens køreundervisning er lang tid, derfor er der også et par deltagere som ikke tager det sidste kørepas med, da de mange omgange og informationer fra instruktørerne kræver både mental og fysisk indsats.
Det giver os mulighed for at hilse på endnu et par deltagere, blandt andet Trine Dalstrøm, som har taget turen fra det midtsjællandske, for at være med.
Og Trine overser du ikke, da hendes fine Honda CB 500 har en flot gul farve.

Selvom Trine snart har oplevet 50 somre, er hun fortaler for at der skal ske noget nyt, hvilket blandt andet også var en af grundene til at hun besluttede sig for at blive motorcyklist.

Siden hun tog kortet sidste efterår, har hun kigget efter et kursus, og faldt så over det nye MagaCin kørekursus.
Og selvom Trine holder ind til siden lidt før nogle af de andre, er hun glad for dagens udbytte og synes det er fedt, at kurset er med en mere erfarne flok.

Apropos erfaring sender Trine også en særskilt ros til instruktørerne som hun synes er søde og superkompetente.

Trine og den gule Honda

Sidste deltager vi taler med denne dag er Helle Johansen på 43.
Hun har ligesom Trine ovenfor taget sit motorcykelkørekort sidste efterår, da det har været en gammel drøm.

Helle gør ekstra indtryk på os, da hun fortæller, at grundet kræftsygdom har hun vitterligt valgt at leve livet, og derfor skulle drømmen om en motorcykel også udleves, da vi kun har dette ene liv. Og trods den korte motorcykelkarriere, er Helle allerede i gang med MC nummer to.

Den første, en Suzuki SV 650, blev for høj til Helles korte ben, og derfor har hun investeret i en let brugt Honda CMX 500 Rebel, blot tre dage forud for kørekurset.

I vores snak med sjællænderen kom vi også ind på mere lavpraktiske emner, som blandt andet hvorfor hun er taget helt til Støvring for at tage på kursus. Og med en stor latter forklarer Helle, at MagaCin’s kursus er dejligt billigt.
Men den gode pris er ikke eneste kilde til hendes glæde over kurset, og hun beretter, at hun faktisk føler hun har lært mere denne dag, end ved sit kørekortsforløb.

Hun melder klart ud, at hun gerne tog på kursus nok en gang med MagaCin, hvilket der er stor opbakning til blandt kursusdeltagerne ved den afsluttende evaluering.

Helle og hendes Honda

Vi kan altså med glæde konstatere, at der er stor tilfredshed med MagaCin’s nye kursus. Og med de positive tilkendegivelser fra kursisterne, kan vi afsløre, at vi allerede nu er gået i tænkeboks med ét eller flere nye kurser næste år.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start