Ford Ranger Raptor i stuntscene - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford Ranger Raptor i stuntscene

Kom med bag kameraet på Fords stuntfilm med Ranger Raptor
Steffen F. Olesen
14/04-2022 kl. 06:12

Et fragtfly, jernkæder og en sikret flyveplads var en del af rekvisitterne, da den spritnye Ford Ranger Raptor blev afsløret tidligere på året. Den vilde Ranger Raptor spiller hovedrollen i filmen, der nemt kan forveksles med en actionfilm fra Hollywood.

I filmen Next-Gen Ford Ranger Raptor Reveal, som du kan se herunder, ser man den nye Ranger Raptor fastspændt i et fragtfly i luften over Europa, da motoren på den hårdføre pickup pludselig starter og bilen bryder ud af flyet, i et imponerende hop ned på landingsbanen.

Det lød som en skør idé, da vi første gang hørte om planerne for filmen. Jeg kan huske reaktionerne og smilene på folks læber, da vi første gang fortalte dem om det. Det er virkelig en spændende måde at lancere Next-Gen Ranger Raptor – og jeg tror, vores loyale og begejstrede fanskare kommer til at elske det, udtalte Ranger Brand Manager, James Cooper, fra Ford Europa, i forbindelse med offentliggørelsen af filmen.

Næsten tre måneders planlægning gik forud for optagelserne til den korte stuntfilm, og selve optagelserne stod på i tre dage og kom i kassen med hjælp fra 38 personer, der blandt andre tæller den anerkendte instruktør Nick Piper. Selve hoppet og al drifting blev udført af Paul Swift, der er førende indenfor stuntkørsel med mere end 30 års erfaring.

Denne Raptor er fænomenal – jeg er helt vild med den! Jeg var en smule bekymret på forhånd på grund af det høje ambitionsniveau, men bilen klarer det ubesværet. Bilen gjorde mit job meget let, siger Paul Swift, stuntmand i filmen.

Ford Rangers ingeniørteam i Australien har spillet en afgørende rolle i planlægningen af filmen. Allerede i den tidlige fase af planlægningen var de ikke i tvivl om, at den seje Ranger Raptor kunne håndtere de mange prøvelser. Optagelserne kom i kassen uden mekaniske forbedringer af bilen, og den eneste justering undervejs var monteringen af en særlig sikkerhedssele, der erstattede den almindelige standard sikkerhedssele.

Piloterne i filmen er rigtige piloter, der normalvis håndterer fragtfly på tværs af Afrika, og som med andre ord ikke var vant til at fragte pickups. I filmen flyver de fragtflyet ned ad den 1.800 meter lange landingsbane med 200 km/t, så højteknologiske kameraer kunne fange Rangerens flugt fra lastrummet.

Herunder kan du med egne øjne se, hvordan arbejdet bag kameraet foregik:

Kilde: Ford Motor Compagny

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start