Det vildeste racerløb - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det vildeste racerløb

Stadium Super Trucks serien er ikke for sarte sjæle
Steffen F. Olesen
10/11-2020 kl. 10:23

Er det en fugl? Er det et fly? Nej… det er Stadium Super Trucks!
Staduim Super Trucks serien er en amerikansk og australsk offroad serie søsat af tidligere offroad og NASCAR kører Robby Gordon i 2013.
Oprindeligt kørte deltagerne i ens offroad trucks på baner opsat i diverse staduims, men siden 2014 har bilerne primært kørt på asfalterede overflader, ofte i forbindelse med IndiCar serien.

Gordon fortæller i et interview i 2017, at overgangen fra jordbaner til decideret gaderæs, tiltrækker en helt anden type tilskuere, når bilerne kraver rundt i svingene på tre hjul, inden de nærmer sig adskillige flyvehop med hastigheder på op mod 110 kilometer i timen.

Bilerne vejer 1.300 kilo og er drevet af en 600-hestes Chevrolet LS V8 motor, der med en tretrins gearkasse, bringer bilerne til en tophastighed på helt op mod 230 km/t.
Bilerne er ens, men det er tilladt at ændre lidt i forhold til affjedringen, så man kan få nøjagtig den kørehøjde og agilitet man som fører måtte ønske.

Alle ingredienser blandes til et fuldstændig vanvittigt arrangement, hvor biler flyver om ørene på tilskuerne, og gang på gang løfter poterne når territoriet skal afmærkes.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start