Årets grimmeste og sejeste julesweater - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets grimmeste og sejeste julesweater

Ford har lavet en coronavenlig julesweater, du faktisk gerne vil ses i
Steffen F. Olesen
27/12-2020 kl. 21:17

Julen er overstået, det er vi klar over, men videoen nederst i artiklen kunne vi simpelthen ikke lade gå uset forbi.
Med videoen følger nedenstående tekst fra Ford, som uddyber hvad det skøre projekt helt præcist går ud på.

Ved første øjekast kan den ligne enhver anden festlig påklædning. Men julesweateren, som Ford meget passende har navngivet Safe Distance Christmas Jumper, rummer en helt særlig funktion.

Den innovative sweater har nemlig projektørlys indbygget i rensdyrets gevir, næse og hale. Lysene danner en visuel sikkerhedszone i form af et juletræ med en radius på op til halvanden meter, der fungerer som en anvisning til at holde sikker afstand. Sweateren er både ideel i situationer, hvor man fx er ude at cykle, eller når man står i kø.

’Safe Distance’-julesweateren er en prototype, der indgår i Fords Share the Road-kampagne. Formålet med sweateren er nemlig at fremhæve et centralt problem på cykelstierne.

Ford har foretaget en undersøgelse, der viser, at næsten 80 procent af adspurgte cyklister oplever tætgående trafik som den største trussel i trafikken. Omkring ni ud af ti siger også, at de oplever tætte forbipasserende mindst én gang om ugen.

Europæiske lande har forskellige regler om, hvad der regnes for sikker overhalingsafstand i trafikken. Generelt betragtes 1,5 meter som en sikker afstand i langsommere trafik. Når det drejer sig om hastigheder over 48 km/t, betragtes 2 meter som sikker afstand.

I år er vi blevet gode til at holde sikker afstand i butikker og på fortovene. Men når det kommer til veje og cykelstier, er vi ikke lige så påpasselige. Vores ’Safe Distance’-julesweater er ment som et sjovt tiltag her i julen, men dens budskab er alvorligt: Vi skal alle passe på hinanden, også i trafikken.

Emmanuel Lubrani, kommunikationschef hos Ford Europa.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start