31.700 omdrejninger i sekundet! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

31.700 omdrejninger i sekundet!

Verdens hurtigste omdrejningstager
Steffen F. Olesen
28/12-2021 kl. 06:00

Koenigsegg Jesko – som er opkaldt efter grundlæggerens far – tager ordet produktionsbil til helt nye højder, for når de fleste tænker på produktionsbiler, så tænker på de helt almindelige familiebiler som kan købes hos den lokale autoforhandler.
Hertil er der naturligvis superbiler som for menigmand kan lyde ret vilde når de åbner for sluserne, men entusiaster som er vant til sådanne biler, og derved er knap så “nemme” at imponere, vil nok spærre øjnene ekstra meget op hvis de så – eller hørte – Jesko’en få et dap på pedalen.
For selvom Koenigsegg Jesko er en superbil som også falder ind under kategorien produktionsbiler, så hører den til i en klasse helt for sig selv.

Koenigsegg Jesko er udstyret med en 5-liters V8 motor, som spinder med ikke mindre end 31.700 snoninger i sekundet! Og inden du flyver til tasterne og siger, at det slet ikke kan lade sig gøre, så lad os lige forklare.
Det enormt absurde tal kommer sig af, at motoren går i begrænseren ved 7.800 omdrejninger i minuttet på blot 0,2 sekund.

Det lyder fuldstændig vanvittigt, og det er det også, men der er faktisk en mening med galskaben.
Christian von Koenigsegg som er grundlæggeren af det eksklusive mærke forklarer, at det er en kæmpe fordel, at motoren ryger så hurtigt op i omdrejningerne.
Jo højere omdrejningstal man har, jo mere kontrol har man nemlig over bilen, som også vil være mere modtagelig overfor førerens input og gearskift.

Ifølge den velklædte herre i videoen herunder, er der altså tale om revolutionerende mekanik som udover at kunne byde på førnævnte ekstremer, også formår at levere omkring 1.600 heste. Hvis man vel at mærke fodrer den med det korrekte drivmiddel.
Men i stedet for at vi lister yderligere detaljer om modellen op på skrift, bør du nyde videoen med egne øjne og ører.
God fornøjelse!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start