Test: Michelin trådløs dæktryksmåler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Michelin trådløs dæktryksmåler

Nem og meget hurtig aflæsning af dæktryk
Mathias B. Høj
01/02-2020 kl. 05:00

Hvornår målte du sidst dit dæktryk? Hvis du er som de fleste danskere – og i øvrigt ikke lige har skiftet til vinterdæk, kan du sikkert ikke huske det. Og selvom dæktryk har stor indflydelse på sikkerhed og brændstoføkonomi, gider de færreste bøvlet med at køre til tanken for at aflæse dæktryk, rode med målere og som resultat få beskidte fingre. Ikke så tit i hvert fald.

Nåh, du målte i går med din egen dæktryksmåler? Jamen så er det her produkt måske ikke din målgruppe. Det er et produkt for de lidt dovne – som jeg selv.

Om løsningen

Kort fortalt består sættet af fire “målere”, som hver især skal skrues på en ventil – lige der hvor ventilhætten normalt sidder. Deri består monteringen, hvis man kan kalde så simpel en handling for montering. Dertil er der en måler, som på markedsføringsmaterialet hænger i nøglebundtet, men måske i virkeligheden passer bedst i handskerummet. Den er i hvert fald kompakt og kan oplades via et USB-stik, så der skal ikke købes batterier til sættet. Heller ikke til de fire ventilhætte-enheder.

Hvordan virker det?

Nærmest idiotsikkert – og grunden til det er “nærmest” og ikke kun “idiotsikkert” er, at der skal trykkes ret lang tid på måleren, før den starter op. Så lang tid at man nogen gange mistænker den for at være løbet tør for strøm og derfor sætter den til opladning. Og ja: “man” er i dette tilfælde jeg.

Når måleren er tændt, kan man skifte mellem PSI og Bar med et tryk på knappen. Måleren har en udhuling på bagsiden, som sættes hen over en ventilhætte-enhed, hvorefter lufttrykket kan aflæses på det letlæselige LCD-display. Når måleren har fået sine tal fra ventilhætte-enheden, kvitterer den med et bip. Så det er så simpelt, at selv din farmor, hvis hun er ordentligt gående, kan aflæse dæktryk på et minut.

Aflæsningen er rimelig nøjagtig og viste samme resultat som manometeret ved pumpen på værkstedet ved sidste skift til vinterhjul. Så målingen er brugbar, men kan i sagens natur være afvigende, hvis ikke ventilhætte-enheden er skruet ordentlig på.

I forhold til holdbarheden har vi til testen kørt med sættet ca. et år med to hjulskift og masser af salt på vejene. De lette ventilhætte-enheder holder endnu, men er heller ikke mere solide end, at man skal passe på med at skrue dem for hårdt på. Og ved skift mellem sommer- og vinterhjul kan det være en god idé at se efter, om der er kommet snavs op i ventilhætte-enheden og rense hvis nødvendigt.

Hvis uheldet er ude, kan man købe enkelte enheder fra producenten.

Skal man købe den?

Michelin-dæktryksmåleren har afgjort fået undertegnede til at tjekke dæktryk oftere – da det som skrevet kan gøres på under et minut. Og hvis man ikke har egen måler eller tankstation i nærheden, er dette en uhyre let og også økonomisk overkommelig måde at komme problemet til livs.

Vi er pt. ikke orienteret om, at der endnu findes danske forhandlere til Michelin-dæktryksmåleren, så den må købes via nettet. Prisen 39 £ ved engelske Fit2Go, som forhandler den. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start