Test: Effektiv GPS-tracker fra Zmartgear
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Effektiv GPS-tracker

Handy og billig GPS-tracker til Sigfox-netværket
Mathias B. Høj
26/09-2019 kl. 12:02

Med det meste af sin personlige formue investeret i en bil, er det rart at vide hvor den er – navnlig når den er et sted den ikke bør være. Derfor er opmærksomheden på GPS-trackere vokset voldsomt de seneste år; godt hjulpet på vej af faldende priser for tracker-teknologien. De fleste trackere kommunikerer via samme net som mobiltelefoner.

Desværre er professionelle biltyve godt klar over dette, og har i deres arbejdsproces også deaktivering eller forstyrrelse af trackerens signal med. Derfor kan det være en god ide at se på alternativer til trackere, som kommunikerer via netværket for mobiltelefoner, dvs. med SIM-kort. For de er lette at forstyrre med elektronisk støj, så de ikke virker – indtil tyven har fundet og ødelagt dem. MagaCin har tidligere testet en tracker, som kommunikerer via Sigfox-netværket og Zmartgear GPS trackeren lægger sig i samme spor.

Teknologi

Sigfox-netværket kan ses som et alternativ til mobilnetværket, men til dimser med lavere datamæssigt kommunikationsbehov. Og indtil videre er det sværere at blokere. Trackeren finder sin position via GPS, men kommunikerer den videre via Sigfox. Med en app kan man hele tiden følge med i hvor trackeren befinder sig. Vi testede med trackeren liggende i en rygsæk og i diverse flykufferter. Samt naturligvis i et bagagerum (under gummi bundpladen) og handskerum i en bil. Trackeren kunne altid lokaliseres og en notifikation kom op på mobiltelefonen hver gang trackeren skiftede position. Så i testperioden fandt vi ingen udfald.

Sigfox-netværket dækker hele Danmark, men er ikke komplet udrullet i Europa endnu. Eksempelvis mangler nogle østeuropæiske lande og det meste af Norge og Sverige endnu. Dækningen kan ses her.

Det er via app'en muligt at sætte såkaldte geo-fences op. Hvis trackeren ankommer til, eller forlader det angivne område, bliver man informeret. Man kan også blive løbende informeret om trackerens position, eller man kan manuelt åbne app'en og se hvor trackeren befinder sig. App'en anvender Google Maps og er meget nøjagtig i sin angivelse.

App'en er brugervenligt opbygget og simpel at navigere i. For at ændre indstillinger i trackeren, skal telefonen med app'en have forbindelse via bluetooth. Og særlig godt for rodehoveder: trackeren har en find-mig funktion, så den udsender en høj lyd, når man i app'en beder om det. Brugbart når trackeren bliver brugt til forskellige formål og nogle gange ikke ligger på sin faste plads i huset.

Design og anvendelighed

Zmartgear trackeren er designet med en trendy læderstrop (eller det der ligner), så den vil kunne være i selv den fineste dametaske, uden at ejeren skal føle skam over designet. Og dermed er den ret alsidig og kan placeres hvor som helst – og også et hemmeligt sted i en bil. Blot er den ikke vandtæt (men leverandøren lancerer snart en vandtæt version).

I den ene ende er mini-USB stik, som tjener til opladning af enheden. Designet virker, lækkerheden til trods, ret robust.

Trackeren er 10,5 cm lang, 2,5 cm bred og 8 mm tyk. Den er ikke fremstillet til fastmontering, hvilket kan være både en fordel og ulempe. Fordel fordi den nemt kan medtages og lægges i kufferten, bilen eller sidetasken. Ulempe fordi den i så fald kommer til at ligge løst i bilen, medmindre man laver en slags holder eller – gys! – sætter den fast med gaffatape.

Omkostninger og abonnement

Vejledende udsalgspris er 1.199 kr. Ved køb af trackeren er tre års abonnement inkluderet i prisen. Herefter er prisen beskedne 99 kr for et år.

Batterilevetid

Batterilevetiden er angivet op til 8 måneder. Det er måske lige i overkanten, men opladningen er hurtigt overstået med USB-kablet. Mange moderne biler har USB-stik til strømforsyning, så det er nemt overstået.

App'en laver en notifikation når batteriet trænger til opladning.

Trackeren kan bl.a. købes ved Thansen, Dækbutikken og Grejfreak. Vejledende udsalgspris er 1.199 kr., inkl. tre års abonnement.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start