Få muskler til at opstille det perfekte fortelt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stram op!

At opstille et fortelt kan være lidt af en kunstart
Ole Mose
29/04-2017 kl. 09:21

For mange campister er forteltet en meget vigtig del af campinglivet. Det er der, mange opholder sig mest i dagtimerne, man spiser, drikker kaffe, hygger, ja alt hvad man kan lave i de rummelige omgivelser.
Det er således vigtigt at forteltet er opstillet ordentligt og stabilt, så man ikke generes af træk, blafren, eller vand der samles på taget. Opstillingen skal være i orden.

Håndfaste teknikker

At opstille et fortelt kan virke som lidt af en kunstart. I bund og grund handler det dog primært om teknik og en smule styrke. Teknikken kan man lære sig. 

Forudsætningerne

Et fortelt skal have det rette a-mål. Det skal være placeret rigtigt i skinnen og trukket hen over teltstænger, der står i rette vinkler og er skudt så langt ud som muligt, så teltdugen stå stramt og spændstigt. 

Herved undgår man blafren og risikoen for at der opstår søer/fordybninger i taget minimeres.

Hercules hjælper 

Netop det med at få strukket teltstængerne under taget, kan være lidt af en udfordring. at lægge kræfter i at trække stænger fra hinanden over hovedet, er ganske besværligt. For nogen er det en umulighed. Her kan man få hjælp af et lille nyttigt værktøj. Billedet viser en Hercules Twin, men der findes flere forskellige typer. De virker dog efter samme princip. 

Man monterer den på en teltstang der er trukket ud så den mangler få cm. i at være helt udspændt. Værktøjet hjælper med at stramme de sidste cm. og der skal ikke bruges mange kræfter. 

Hercules Twin er set hos Kronjyllands Campingcenter 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start