Affald - poser eller spand, hvad skal man vælge?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Affald – et beskidt problem

Der findes et righoldigt udvalg af løsninger til affald, når pladsen er trang og der skal tænkes på Miljø.
Ole Mose
15/11-2016 kl. 06:00

Overalt i verden er man begyndt at sortere affald. Sorteringen sker allerede ude hos forbrugeren, som de fleste af os sikkert har oplevet. 

Også i udlandet og på campingpladserne sker der en sortering. Af og til kan det være ganske uoverskueligt at finde ud af, hvad der skal hvorhen – ofte fordi der er utallige beholdere.

Andre steder har man inddelt sorteringen efter et system med 3 beholder og det er nok ved at være det typiske. På artiklens hovedbillede vises et eksempel på sådan en løsning. 

Glas

Heri lægges glas og flasker. Og så alligevel – drikkeglas og porcelæn er restaffald. Det skyldes at glasset bliver smeltet om til nye glas og flasker. Porcelæn er ødelæggende for glasproduktion, da smeltepunktet er dobbelt så højt som glas'. Ligeledes kan der være bly i drikkeglas og det ændrer også på smeltepunktet

Den gule beholder 

Heri lægges “emballageplast”. Hvad det er, kan det være svært at hitte rede i. Men plastposer, plastemballage, vakuum embalage (eks. kaffeposer), Tetrapak (til mælk, juice), yoghurtbægre, samt flasker til rense- og vaskemidler.

Restaffald 

Restaffaldet er resten. Det må dog ikke indeholde kemikalier, batterier o.a. ikke-biologisk nedbrydeligt materiale. Disse ting skal afleveres på anden vis.

Kun “tommelfingerregler”

Ovenstående er kun en illustration af, hvordan det ofte er. Med disse regler i baggagen, kan man ikke gå helt galt i byen. Men kig også i de opstillede spande og sats på, at dem der var der før dig, ved hvad der er det rette.

I teltet og vognen

Det er de færreste campingvogne (om nogen?), der er udstyret med skraldespande til sortering. Derfor er man ofte henvist til at bruge den faste skraldespand til køkkenaffald og poser til resten

Man kan anskaffe sig ekstra affaldsspande. Udbudet er stort og de strækker sig lige fra “saksemodeller” til store poser og til store og små faste beholdere. 

Hvad man har brug for afhænger helt af, hvordan man camperer. Er man fastligger er det måske oplagt med store beholdere, som kan stå i forteltet. Er man på telttur, er det nok poseløsningen, man vil foretrække. Man må finde det der passer

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start