Test: Ford S-Max - en fornuftig familiecontainer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Ford S-Max – en fornuftig familiecontainer

Magacin har testet Fords bud på en 7-personers familievogn
Webmaster
04/07-2016 kl. 17:00

Ford S-max har igennem de seneste år fået mange venner. Dejlig stor i størrelsen med masser af plads, fantastisk indrettet og en overkommelig pris. Så det er ikke sært at man ser mange S-Max'er ude på de danske veje. Prisniveaut starter allerede fra 354.990,- kr.

Modellen Magacin testede var udstyret med 2.0 TDCi motor med 180 hk og automatgear, et brag af en motor.

Men Ford er begyndt at gøre meget ud af deres Ecoboost motorer, hvor de nedgraderer volumen men beholder hestekræfterne. Det har Ford haft meget succes med, bl.a. ved International Engine of the Year, hvor de vandt i 2012, -13 og -14.

Hvis man har øjnene på den billige udgave af S-Max behøver man ikke være ræd for om man køber den uden motor. Den billige indgangsmodel er nemlig udstyret med en 1.5 Ecoboost-motor, som yder 160 hk, altså kræfter nok til de flestes behov.

Indvendig finder man 7 personsæder. De er placeret med fint mellemrum og kan individuelt justeres, så selv en fuldvoksen mand kan befinde sig på den bagerste sæderække. Men ligesom i de fleste MPV'er så løber baggagepladsen op. Der er kun 285 L baggage med alle sæderne slået op. Skal hele familien med, anbefaler vi trailer og muligvis en større motor afhængigt af temperament. Men som sagt er der masser af moment og power i alle af Fords motorer.

Udstyret bæger præg af at det er en prisfornuftig bil, og S-Max kommer ind i en klasse hvor man møder mange andre i samme prisklasse der gør det ligeså fint.

Køreegenskaberne gør det rigtig godt. Den har tendenser til at køre lidt gynget og lidt slasket, men stadigvæk gør den det rigtig fint når man tager størrelsen af bilen i betragning. 

(se videoen overnover artiklen)

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start