Safire grill - en lille grill med gode dimensioner
FacebookYoutubeXInstagram Threads Job hos MagaCin
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Safire Grill

Safire grill er endnu en smart transportabel grill. Opfinderne bag, er de samme som oprindeligt lavede Cobb grillen, som vi tidligere har anmeldt. De bruger samme princip, men har forskellige dimensioner og er bygget i forskellige kvaliteter. Vi ser nærmere på Safires grill.
Ole Mose
10/05-2016 kl. 13:42

Jeg modtog en grill til test for ca. 1 måned siden. Jeg modtog et komplet sæt, der består af bund, låg (kuppel), brænderindsats med rist, samt grill- og stegeplade og et aftageligt håndtag. 

Derudover modtog jeg et sæt specielle briketter til grillen – Ultra BBQ, samt en grillrist. Grillristen er uundværlig men ikke en del af “grundpakken”.

Der var ikke opskrifter med. Det skyldes, at man i stedet har valgt at lade disse være tilgængelige på Safire Nordic's hjemmeside. Man skal således ikke ud og investere i en opskriftsbog – det hele er tilgængelig online eller som udskrift. Man må i det hele taget sige, at hjemmesiden rummer al relevant information om grillen. Det er godt.

Det er en meget smuk grill. Den er lavet af gedigne materialer. Grillens “krop” er lavet i lækkert stål, ben og håndtag i en god plastkvalitet. Stegepladen vurderer jeg, til at være lavet af aluminium. 

I løbet af testperioden har jeg eksperimenteret med grillen. Der er blevet lavet culotter, kyllinger, og mange forskellige grøntsager. Resultatet har ikke altid været perfekt – kun tæt på. 

Sagen er, at man skal kende sin grill. Det uanset om det er en stor Weber, en gasgrill, en engangsgrill, eller en Safire. 

Stegtiden

En af mine oplevelser er, at stegetiden ofte er undervurderet i forhold til, hvad man normalt anbefaler. Eksempelvis har jeg måtte opleve, at en kylling tager måske 10-15 minutter længere end det der stod på pakken. På billederne af en 1200 grams culotte, kan man se at der nok er nogen, der gerne ville stege deres mere.

Lad låget blive på

Det er ikke fordi grillen ikke kan varme nok. Nej, det skyldes, at man som “nybegynder” på en grill kigger for meget til maden. Jeg tror, jeg tog låget af og kiggede ca. hvert 5 minut. Det koster varme. 

Man får en klar fordel ud af at lade låget blive liggende. Gør man det, er stegetiden helt som forventet – måske endda lidt kortere.

Brændsel
Vi har afprøvet grillen med de leverede Ultra BBQ briketter, og med almindelige briketter. Her bør man sikre sig, at det er små briketter man bruger – Webers store briketter går slet ikke. 
De leverede briketter har den indlysende fordel, at de er klar på 2 til 3 minutter – traditionelle briketter kræver mindst 20-30 minutter. De små briketter har den fordel, at man også kan langtidsstege og kontrollere temperaturen ved at tilsætte/fjerne briketter. Har man således tiden – og det har man jo ofte, når man camperer, så er den sidste løsning klart billigere og mere fleksibel.
Til “tændtiden” skal man altid tillægge 6-8 minutter til opvarmning af selve grillen – uanset brændsel, specialbriketter, alm. briketter eller gas.

Den er lille, let og “stuvelig”

En klar fordel ved grillen er, at den er så lille, som den er. Nogle ville nok mene, at man ikke har plads nok til rådighed. Står man med et større selskab og skal stege burgerbøffer til et stort antal personer, er det det da også rigtigt nok. Der er en stor klassisk grill at foretrække. Men hånden på hjertet, hvor mange gange står man i den situation.
Safires grill kan sagtens tilberede mad til en familie på 4 kødædere og/eller vegetarer. På billederne vises en ret, hvor alt undtagen ovnkartofler er lavet i grillen. Rodfrugter er pakket i alufolie og lagt i renden omkring brændkammeret, Kødet er stegt under låg. Mens stegen hviler, steges løg og tomater. Det er meget enkelt. I stedet for ovnkartofler ville vi på camping lave pasta, ris, kartoffelmos, eller andet, da vi ikke har en ovn. Men det her måltid mætter 4 voksne personer og der blev også levnet.

“Lille og let” er også en fordel, mens man tilbereder maden. Grillen kan nemt flyttes og står fint på et bord. Nogle bruger et underlag for at beskytte bordet mod strålevarme. Jeg har haft den stående på vores havebord et par gange, uden der er sket noget ved det. Der kan dryppe lidt fedt ud af hullerne i bunden – det er det.

Den lille grill kan nemt stege op til 2 kg. kød. Man kan tilkøbe en forhøjer. Grillen er i sig selv så rummelig, at der er rigelig plads til en stor kylling, eller en steg. Ringen er således kun nødvendig, hvis man vil grille kalkuner og andre meget store emner.
På camping er det oplagt, at man altid kan finde en plads til grillen, hvad enten man ligger på pladsen, eller “er på hjul”.

Rengøring

En grill bliver beskidt. Vores Weber er beskidt. Vores Safire er helt ren. Det er meget forskelligt, hvordan man vægter rengøring af en grill. I nogle situationer kan man blot blot tørre fedtet af underskålen, og rengøre grillplade og rist.  Herhjemme er det enkleste dog  at sætte grillen i opvaskemaskinen efter endt brug. Det kan den – prøv lige det med en Weber. 

Lågets låse

Grillen er rigtig smart og den kan bl.a. bruges af sejlerfolket – den er nærmest skræddersyet til dem, da der findes monteringsbeslag og andet smart udstyr til netop denne målgruppe. 
Låget klipses på og låses af 3 gummilåse, hvilket er et problem, når man vil tage det af. Man skal bruge begge hænder. En tidligere udgave af grillen havde i stedet en drejelig låsemekanisme, så låget kunne tages af med en hånd. Jeg forstår ikke, at man er gået bort fra dette.
En løsning er dog, at man ikke låser låget, men blot lægger det løst på låsene. Rent faktisk forbedrer den ekstra ilt også forbrændingen. Grillen bliver ikke koldere af dette – snarere tværtimod.

Håndtaget

Som beskrevet er det en meget smuk grill lavet af gode materialer. Håndtaget er dog en undtagelse og jeg undrede mig såre over, hvorfor man leverer noget der mest af alt ligner et stykke buet stål som håndtag. Det gør den konkurerende Cobb altså bedre. De bruger aluminium, som griber meget bedre fat i pladerne. Jeg har næsten tabt en stegeplade med grøntsager på, på grund af Safires håndtag. Halvdelen af hullerne i stegepladen er desuden aflange, hvilket heller ikke hjælper til at give et stabilt greb.

Den totale oplevelse

Jeg er vild med grillen. Som sagt kræver det tilvænning, at blive rigtig god til at bruge en grill. Når man er blevet fortrolig med den, er det uhyre enkelt at lave mad på den og maden bliver rigtig lækker. Der er jubel herhjemme, når jeg udtaler ordet “grill” i forbindelse med aftensmad. Det er bl.a. Safire grillens fortjeneste. 
Trods de få kritikpunkter er det i min optik suverænt markedets bedste grill. Grunden til at den hæver sig over sine nærmeste konkurrent er dels kvaliteten og materialerne, men også det righoldige ekstraudstyr og Safire Nordics hjemmeside. Man får bare lyst til at eksperimentere med tingene.
Jeg synes grillen giver god valuta for pengene og den store mængde ekstraudstyr er ikke skabt alene for at øge indtjeningen. Nej, det vidner om engagerede og grillglade produktudviklere, der har tænkt sig om.

Safire Nordic

Man kan læse mere om grillen, tilbehør, opskrifter, tips og tricks, samt historien bag grillen på Safire Nordics Hjemmeside

Del med en ven

0 personer snakker om “Safire Grill

  1. Jeg har ejet en SAFire grill i snart to år og er i store træk enig i anmeldelsen.
    Dog måler I den op mod en stor weber, i stedet for konkurrenten fra Cobb.

    Jeg har også prøvet en Cobb hos mine forældre og den er mindst lige så god at lave mad på.

    På SAFire grillen er stegepladen lavet af aluminium. Den har svært ved at blive lige så varm som den støbejernsplade man kan købe til en Cobb. Der er derfor lidt tendens til at kødet bliver mere kogt end rigtigt grillet på safiren.

    Som nævnt i anmeldelsen er låget på safiren et svagt punkt. På min knækkede en af klemmerne første gang vi brugte den.

    Men den vigtigste forskel på SAFire og Cobb er nok priserne. En Cobb kan fås til 50% mindre. Hvad værre er at tilbehør og reservedele er super dyre til SAFire. Jeg var så uheldig at glemme min grillplade på en tur. En ny i alu koster 450 kr eller det samme som en halv ny grill. Tilsvarende til en Cobb er set til 199, hvilket er meget mere rimeligt. Man kan ikke få en i støbejern til safire – til Cobb er den set til 249.

    Da jeg skrev til safire og spurgte hvorfor reservedelene var så dyre, opfordrede de mig til at købe en Cobb i stedet for.

    Den anbefaling er hermed givet videre. Der er ingen grund til at betale ekstra for en safire.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start