Pimp my Ride: Godt og ringe udstyr fra T.Hansen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pimp my Ride med T.Hansen grej

Det behøver ikke være så dyrt at rykke et udstyrsniveau op. Men det kan nemt blive kikset.
Mathias B. Høj - Video: Peter Bysted
09/03-2019 kl. 05:57

Ikke mange bilnørder vil være ved det, men der er noget vanvittig tilfredstillende ved at køre i Thansen og købe udstyr, som stort set ikke koster noget. Vi taler alle meget om OEM og originaldele, men cigarstik-til-USB-opladere og den eftermonterede kopholder gider vi ikke betale særlig meget for. Det må gerne være fra Kinas mere prisbevidste fabrikanter.

Bevares, det er måske ikke verdens bedste kvalitet vi så får købt, men det er billigt. Og netop fordi det er billigt, kommer vi nemt til at købe mere end vi ret beset har brug for.

På MagaCin gik vi all-in med vores triste, effektløse og ekstraudstyrsfri firmabil, som trængte til at blive bragt op på et lidt højere udstyrsniveau. Indrømmet, premium er måske så meget sagt. Men et billigt skridt på vejen dog. 

Kriteriet var, at ingen del måtte koste over 200 kr – men meget gerne mindre. Du kan se listen over dele her:

Beskrivelse A'pris
Kopholder/mobilholder til luftkanalen 99,95
Antislip måtte 29,95
Bakke/computerholder til rat 99,95
Ratovertræk Sportline SPARCO 179
Luksus konsol til forsædemontering 99,95
Duftfrisker $500 New car 19,95
Sele/skulderpudesæt, TYPE R 69,95
Dørkantbeskyttere, Type RS 59,95
Emblem 1.8 9,95

Kop- og telefonholderen, som prismæssigt er i toppen med 100 kr., er også den ringest fungerende del. Igen er one-size-fits-all en farlig løsning, når noget skal monteres. Med skrå luftkanaler i den for holderen forkerte retning, er holderen i praksis ubrugelig og smider både vandflaske og telefon ved kørsel på ujævnt underlag.

Antislip måtten til 30 kr. er en simpel men effektiv konstruktion. En telefon blev liggende ved vores slingretest. Her er det værd at være opmærksom på, at i trafikken er det ikke lovligt med den slags løse genstande som kan flyve rundt i bilen. Heller ikke selvom måtten sørger for, at eksempelvis en telefon i praksis ikke ligger løst.

Bakken/computerholderen til 100 kr. er lige så effektiv som den er simpel, og burde være standardudstyr i alle håndværkerbiler. Hvis den ikke allerede er det. 

Ratovertrækket til 179 kr. svupper lidt rundt på rattet, men får som følge af den øgede komfort nok lov at blive siddende. Måske. Bedre var det heller ikke. Det skulle være muligt at justere størrelsen. Overtrækket kan anbefales, hvis dit rat er slidt, tyndt og ærgerligt, men ellers ikke.

Luksuskonsollen til 100 kr. bringer ordet “luksus” ned på et ret basalt plan. Nuvel, der er kunstlæder med røde syninger, men også løse kunstlæderstykker, som ligger løst i konsollens rum. Men til prisen virker selve konstruktionen solid og hvis din bil har en midterkonsol (den var sparet væk i vores møgspand), er det en lav pris at betale for aflæggeplads til vandflaske og telefon.

Duftfriskeren til 20 kr. har en vammelsødlig em af tyggegummi og virkelig billig deodorant. Den må være i hadegavekategorien. Køb den kun, hvis der ved et uheld er kommet lort ind i din bil.

Sele/skulderpudesættet til 70 kr. er med et rødt “R” rimelig meget i Bilbrian-kategorien, hvor også falske rørhaler huserer. De fås også i mere afdæmpede versioner, men er forbløffende komfortable. Med en tekst som “Type R”, passer den rent modelmæssigt kun til de hidsigste Honda'er, som må have mange fans.

Dørkantbeskytterne til 60 kr. kan monteres på et minut. Om de pynter, må være op til beskueren, men det er en billig måde at beskytte bilen, hvis den ofte parkeres tæt på andre.

Emblemet til 10 kr. var tydeligvis på tilbud og giver mulighed for optisk tuning af bilers bagende, hvis man giver sig selv kunstnerisk frihed i forhold faktuel slagvolumen.

Tilsammen ville delene ved Thansen koste det fyrstelige beløb af 670 kr. Flere af delene var på tilbud, så priserne kan ikke nødvendigvis efterprøves. Pris og kvalitet følges ofte ad, men lavteknologiske dele som en bakke til rattet, dørkantbeskyttere og skulderpudesæt er der ingen grund til at betale overpris for.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start