Smart, kompakt løsning til mobilt internet på ferien
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bærbart hotspot fra 3

3's Huawei E5373 er den mest kompakte og fleksible enhed, som giver mulighed for at levere internet på ferien i det fri.
Ole Mose
21/05-2016 kl. 06:00

Teleselskabet 3 har venligst udlånt en bærbar router til MagaCin.dk, så vi kunne teste den lille enhed.

Min skepsis var stor, da jeg modtog den. Den er mindre end en mobiltelefon, hvilket fik mig til at tænke i såvel batterilevetid, som evne til at modtage et signal fra mobilmasterne.

Anvendelse

Enheden er uhyre enkel at bruge. Man sætter simkortet i og noterer sig det password, der står inde i enheden. Efter kort tid kan man tilslutte sig det mobile hotspot og det er det.

Man bør naturligvis ændre loginoplysninger og måske også navnet på hotspottet. Det gøres i øvrigt gennem browseren, hvor man går ind på http://192.168.8.1 og angiver admin og admin, som brugernavn og password. 

Test i mange omgivelser

Jeg har testet enheden i utallige sammenhænge. Jeg har kørt i bil, bus og tog. Jeg har brugt den på messe, i restauranter, på møder, i det fri og naturligvis i campingvognen med de “berygtede metalsider”.

Hastighed

Vi kørte hastighedstest på routeren og kan nemt hente over 30Mbit, hvor dækningen er til det. Vi sammenlignede den også med en anden router, der har isat en 4G dongle. Den lille Huawei var klart hurtigere. Den er intet mindre end imponerende.

På en messe havde en kollega ikke adgang til internet og så er det en fornøjelse, at man kan tilbyde at dele. 

Jeg glædede også en Rugbyspiller fra England. Han havde højlydt brokket sig over restaurantens wifi, som han ikke kunne få adgang til. Jeg tilbød ham at tilslutte sig mit hotspot og pludselig var alle glade.

Hvorfor ikke bare bruge sin telefon som hotspot?

Enhver der har prøvet det ved, hvor meget det belaster batteriet at lave et hotspot. Man kan tømme en telefon for strøm i løbet af få timer. Det er én god grund.

En anden god grund er, at routeren har en overraskende god batterilevetid. Den er opgivet til 5 timer, men det er effektiv brugstid.

Jeg har brugt den en hel dag og alligevel oplevet at den var fuldt opladet, da jeg kom hjem. Det skyldes, at den selv lukker ned efter en periode uden aktivitet. 

Den oplades i øvrigt med en almindelig telefonlader, hvilket er en klar fordel. Man behøver således ikke at medbringe specielle adaptere eller opladere.

Den er som skabt til camping, hvad enten det er i telt, camper eller campingvogn. Man slipper for ledninger, så man kan nemt lægge den ud i forteltet, hvis signalet driller – hvilket jeg jeg slet ikke har oplevet var nødvendigt.

Afrunding

Al min skepsis må siges at være blevet gjort til skamme. Jeg kan ikke undvære den lille router i dag. Jeg har den med hver gang, jeg tager min computer eller tablet med. 

Jeg er oprigtigt imponeret over, hvor “fri” man bliver med denne enhed, når man er på farten og man har behov for adgang til internettet.

Jeg ville ikke vælge den som primær router i mit hjem, da dens rækkevidde ikke er så høj, som de traditionelle routere med store antenner.

Aktuelt kan routeren købes hos 3 med et abonnement for kr. 1.600. Selv hvis man i stedet køber hos Ebay eller Amazon, er prisen omkring kr. 1000,- og det er uden abonnement og (nem) garanti. Du kan læse mere på 3's hjemmeside

Se specifikationerne for routeren hos Huawei

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start