2013 Opel Zafira CNG Test - Ny teknologi fra Opel
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Almindelig bil på gas

Opel Zafira CNG kan man både køre på naturgas og benzin - man vælger selv. Faktisk yder motoren med på naturgas. Kører længere på literen og trækker bedre.
Tommy Rønn
01/01-2014 kl. 21:31

Opel er bare helt fremme i skoene, når vi taler om ny teknologi. Mange mennesker ville sige, at den her bil bare er en ganske almindelig Opel Zafira. Ja, det er den når man kigger på den udefra. 

Skindet bedrager. Man har i denne bil mulighed for at kører på CNG, som betyder Compressed Natural Gas. Det vil sige, at man kan kører næsten CO2 neutralt. Naturgas består nemlig næsten udelukkende af metan, som udelukker langt mindre CO2 end normale brændstoftyper. 

I Opel Zafira CNG kan man både kører på gas og fossilt brændstof, men det sjove er, hvis man vælger at køre på gas, så yder den faktisk væsentlig bedre end den gør, når den kører på benzin. Og den kører også længere på et kilo naturgas end den gør en liter benzin. 

CNG er på nuværende tidspunkt væsentlig billige end benzin. CNG koster cirka 10 kr. pr. kilo og Zafira kører omkring 20 km på et kilo.

Se hele testen af Opel Zafira CNG herunder.

Del med en ven

0 personer snakker om “Almindelig bil på gas

  1. Hvorfor siger du, at naturgas er CO2-neutralt? Det er et fossilt brændstof som alle andre, evt. blandt med en mindredel biogas.

  2. I øvrigt: Der er fire CNG-stationer i Danmark, og der er yderligere syv på vej.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start