Køer kan undgås, hvis man bruger en smart hjælper
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En ny mulighed for at undgå kø i Tyskland.

Sådan tager du en smutvej, du ikke kendte til i forvejen.
Ole Mose
03/08-2017 kl. 06:00

Køer
A7 og ferieglade trafikanter er efterhånden blevet hinandens værste fjender. Den stadig tiltagende trafik på vejen belaster den. Derfor er det nødvendigt at udvide og vedligeholde den. Det medfører vejarbejde, så vejen ikke en gang kan tage den trafik, den er dimensioneret til. Problemet bliver ikke mindre af, at vi er mange der holder ferie på samme tidspunkt med overlappende ferieperioder.
Det er ikke kun A7, der lider. Problemet kan opstå overalt på det tyske motorvejsnet og naturligvis også i andre lande.

Mange kender det danske vejnet
Vi kan også opleve kødannelser i Danmark, dog kun sjældent i det omfang vi kender fra Tyskland, hvor man kan risikere at være låst i flere timer. Sker det alligevel herhjemme, har mange af os ingen problemer med at finde en alternativ rute. Er vejen ved Ødum spærret i forbindelse med trafikuheld, vælger mange bare den gamle hovedvej mellem Randers og Århus. Det kan vi, når vi kender vores vejnet.

Udlandets hovedveje er “ukendt land”
I udlandet er det en anden sag. Her afholder mange sig fra at køre af motorvejen for at tage en alternativ rute. Det også selv om radioen eller GPSen fortæller, at der er kø på vejen. Det skyldes sikkert frygten for at rode sig ud i noget, man ikke kan overskue – motorvejen er trods alt en sikker vej, når det gælder om at komme fra A til B.

Benyt de nye muligheder med roaming

Denne sommer er den første sommer, hvor mange af os har haft mulighed for at bruge internet i udlandet. Det betyder, at vi har muligheder, vi ikke har haft tidligere. Vi kan tillade os at have en smartphone på nettet, mens vi kører.
I tilfældet kan vi således få trafikmeldinger gennem diverse apps med de seneste advarsler om kødannelse. 

Google Maps
Bruger vi således Google Maps, får vi disse meldinger. Ikke nok med det men Google Maps navigation vil også foreslå alternative ruter. 

Et eksempel

Vi brugte Google Maps navigation på vores tur hjem gennem Tyskland. Ca.10 km. før Rendsborg fik vi en advarsel om kø- en lang kø med timers forsinkelse. 
Google havde beregnet en alternativ rute og få hundrede meter efter vi ramte køen, kunne vi tage en afkørsel, som sendte os ud på hovedvejsnettet i stedet. 
Turen på hovedvejen gik meget nemt og vi kørte ind på motorvejen lige før Kielerkanalen. På den anden side af broen var der ikke mere kø før grænsen.

Brug Google Maps med omtanke

Hvis du på forhånd ved, at du vil bruge Google Maps i udlandet, er det en god ide at downloade såkaldte offline kort, før du kører hjemmefra/forlader dit Wifi. Så bruger du ikke din begrænsede nettrafik fra teleudbyderne til at hente kortene.
På den seneste tur havde vi ca. 2,5 GB data til rådighed i EU. Alene Tyskland fylder nemt 1,5 GB. Havde vi ikke downloadet kortet på forhånd, kunne vi have brugt en stor del af vores data alene på det.

Vejledning til offline kort på Android og IPhone

Google.com: Download områder, og naviger, når du er offline

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start