Skub selv rundt med vognen, eller anskaf en mover
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

De dovnes klub?

Er det kun magelighed, der gør, at mange anskaffer sig en mover til deres vogn?
Ole Mose
15/08-2017 kl. 06:00

Jeg må erkende, at jeg har haft en del skepsis omkring movere. På årets tur mødte jeg dog en campist, der med én sætning overbeviste mig om moverens berettigelse. Det betød efterfølgende, at jeg købte en mover til min vogn.

Skepsis

Jeg har været modstander af at få en mover, fordi jeg mente, at den er overflødig luksus. Bevares har man en meget stor campingvogn, eller er man fysisk begrænset, kan den være nødvendig. Min vogn vejer under 1.300 kg. og det kan jeg normalt godt tumle rundt med selv, eller finde en hjælper eller to til.

Derudover er jeg altså også i stand til at manøvrere rundt med mit vogntog i de fleste situationer – mente jeg. 

Moveren tilføjer ekstra vægt til vognen og kræver batteri. Jeg har allerede batteri i vognen, så det er kun enhederne, jeg skal bekymre mig om. De vejer dog nemt 30 kg. og opefter, så det koster i vægtregnskabet. Derudover koster en mover også nemt fra kr. 10.000 og op.

Vendepunktet

Som sagt mener jeg mig i stand til at manøvrere rundt med mit vogntog. Jeg har ikke oplevet mange steder, hvor jeg har haft problemer med at placere vognen rigtigt.

Men så alligevel – her i min egen indkørsel har jeg en stejl opkørsel. Når jeg kører hjemmefra, eller når jeg kommer hjem med vognen, skal jeg være meget forsigtig, så hverken bagenden af vognen eller krogen/næsehjulet rammer jorden. Det betyder som regel, at jeg skal have en hjælper, der kan stå på krogen eller lægge brædder under hjulene. Det er faktisk ret “bøvlet”. 

Det nemmeste er at bakke op, men i år belastede det min kobling i en grad, så den begyndte at lugte og på et tidspunkt kom der også røg fra den.
Et andet eksempel var på en meget skrånende plads, hvor jeg igen måtte udsætte bilens kobling for stor belastning. 

Her var det, den omtalte campist dukkede op og sagde de kloge ord: “En mover er billigere end en ny kobling”. 

Eftertanke

Ordene fik mig til at tænke en ekstra gang. Manden havde jo ret! 

Jeg har god plads til de 30 kg. ekstra vægt.  Og hvor vil det være en lettelse at kunne bruge moveren, når min vogn skal til og fra min stejle p-plads derhjemme.
Derefter var det nemt at afgøre, at jeg måtte bare have en mover monteret.

De dovne

Det kan godt tænkes, at moveren også er noget for de dovne. Men jeg har efterhånden lært, at de dovne ofte er de klogeste. Magelige mennesker finder de smarte løsninger, som letter deres egen indsats.
Nu føler jeg, at jeg har meldt mig ind i “de dovnes klub”. Jeg har en mover – jeg gider simpelthen ikke andet.

Valget

I en senere artikel vil jeg beskrive, hvilke movertyper der er på markedet og lidt om de forskellige fabrikater.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start