Camping, natur og lystfiskeri - alt hvad du lyster
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Uge Camping – Tinglev

Vi besøgte Uge-Camping, der ligger tæt på A7 og i kort afstand fra den tyske grænse.
Ole Mose
27/06-2018 kl. 00:00

“Der er slet ikke nogen campingplads?”, var min første indskydelse, da jeg jeg kørte ind på Uge Camping. 
Det eneste jeg kunne se var en samling huse, der lå herude på landet. Foran P-pladsen var der etableret et stort skakspil og i et af husene var indrettet et minimarked og reception, 

Havde jeg mon taget fejl og overset, at der var tale om en af de små gårdcampingpladser med plads til 2-3 vogne? På den anden side set, kan man vel ikke drive en kiosk, der er baseret på så få gæster. 

Noget måtte være galt?
På vej ind til i kiosken mødte jeg et par teenagere, der var på vej ud. De var angiveligt kærester, eller bare gode venner.De måtte jo trods alt bo et sted i nærheden?

Elin

Inde i kiosken var der en skranke og bag den, sad en smilende sønderjyde. Det var Elin. Hun styrede forretningen og alt hvad der hørte til. Mig hjalp hun med at finde ud af, at jeg faktisk befandt mig på en meget stor campingplads. 

“Du skal bare køre ned til bommen, så åbner den sig”, lød det med tydeligt sønderjysk accent.

Da jeg ankom, havde jeg bemærket, at der løb en grusvej ca. 50-100 meter længere, end hvor kiosken lå. Jeg kunne også se en bom, men absolut ingen tegn på, at der lå en campingplads dernede.
Elin er ansat på pladsen på 7ende år. Om sommeren er hun der på fuld tid plus. Resten af året på nedsat tid. “Så det går op med den stilling, jeg har”, smilede hun.

Helårscamping

Uge camping har lukket 2 dage om året og her taler vi om kiosken. Det er 1. juledag og 1. nytårsdag. Man kan fint bo der året rundt.

Ejerforhold

Pladsen er ejet af Hans Petersen,  der har haft den i ca. 15 år.Han var ikke selv til stede, da jeg var der. Elin fortalte, at han var på campingtur til Nordkap.

Pladsen

Jeg kørte ned til bommen og videre ind på pladsen. Der var stadig ikke tegn på campingvogne eller andet. Kun en boldbane afslørede, at der var noget mere. Ellers var der kun en lang allé af lave træer at se. Jeg gik længere op og mødte små skilte, der henviste til højre og venstre. Her dukkede der også små afgrænsede områder op, hvor der lå campingvogne – ikke mange, men nu begyndte det at ligne en campingplads. 

Et stort areal til få pladser

Pladsen er enorm. Den er fordelt på 13 Ha. og der er kun 170 pladser. Heraf er ca. 2/3 fastliggere. Ud over det, er der ca. 20 hytter i varierende størrelser – alle beliggende ved søbredden. 

Fiskesøer
Noget af det mest specielle ved pladsen er naturligvis de 4 fiskesøer, hvoraf en er en børnesø. Pladsen er bygget, hvor der en gang lå en grusgrav. Således er der “efterladt” søer, hvor der udsættes ørreder man kan fiske efter – altså traditionel P&T fiskeri. Jeg gætter på, at det er en af pladsens spidskompetencer. Tænk at ligge her i stille fri natur og kunne fiske dagen lang – hvis man er til det.
I dag er det ikke til at se, at det en gang var en grusgrav. Man oplever kun træer, buske søer veje og stier. Det er et rigtigt rart sted at være.

Generelt indtryk
Lad det være sagt med det samme, der er ikke den mest “tjekkede” campingplads, med de nyeste hårde hvidevarer og moderne faciliteter. Til gengæld alt 100% i orden. Der er rent og pænt i begge fællesbygninger og man føler sig godt tilpas overalt. Den ene bygning blev iøvrigt totalrenoveret for 2 år siden. 
Pladsen er ekstremt velplejet og samtidigt føler man sig hensat til ren natur, når man går rundt hernede. Det velordnede mellem det vilde er en kombination, som kræver dygtighed af pladsens personale. Jeg synes, det er lykkedes rigtigt godt 

Udenfor pladsen
Som sagt er vi tæt på grænsen. Ca. 10 km.længere sydpå, så er man i Tyskland. Så mulighederne for grænsehandel, eller at opleve Hedeby og alt det andet gamle danske er til stede. Ligeledes har man Sønderjylland med alt fra Ribe, Tøndermarksen til Sønderborg Slot inden for 75 km.

Hvem kan bo her?
Alle kan bo her. Dog kan den sikkert ikke anbefales, hvis ungerne har sat næsen op efter pool-ferie og masser af de nyeste aktivitetsmuligheder. Nej, pladsen er mere “back to basic”, hvad det angår.
Der er til gengæld rige muligheder for at svømme i badesøen, spille fodboldgolf, fiske, og der er også legeredskaber på pladsen. Man kan godt afholde en kort “60er weekend” her. Noget vi selv forsøgte med vores børn, da de var små. Det er en begivenhed i familien, som aldrig bliver glemt.
Andre vil kunne nyde en meget stille plads på et enormt naturområde. Om det er voksne, seniorer, eller måske det unge par, som er på telttur, så ligner det her på mange måder “rigtig camping”, mere end meget andet jeg har set.
Jeg vil gerne bo der i min ferie. 

Mere information

Læs mere på pladsens hjemmeside

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start