Idylisk plads ved Gudenåen beliggende tæt på byen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Silkeborg Sø Camping & Feriehuse

Magacin.dk har besøgt denne lille plads ved Silkeborg, som drives af et ægtepar med mange års erfaring i branchen.
Ole Mose
04/09-2016 kl. 06:00

Magacin.dk besøgte pladsen, der ligger lige i udkanten af Silkeborg By. Det er nemt at komme dertil. Man drejer fra mod venstre, når man kommer fra Aarhus og efter 2 km. dukker pladsen op på højre hånd.  

Når man kører op til receptionen, kan man ikke undgå at blive imponeret over den store hovedbygning. Den er bygget som en enorm bjælkehytte og danner rammen om en lille butik/café og reception.

Lille plads

Der er tale om en relativ lille campingplads. Der er kun plads til 158 vogne og telte. Til gengæld er der mange hytter i flere størrelser og man kan sågar leje sengepladser.
Man kommer hurtigt rundt på pladsen og det er nemt at overskue, hvad man får som besøgende. Det hele ligger omkranset af store træer ned mod Silkeborg Langsø, hvor der er mulighed for at leje kano og kajak, fiske, bade o.s.v. Modsat løber vejen ind til Silkeborg. En god km. derfra, er man ved slusen, hvor bl.a. Hjejlen ligger.
Overalt på pladsen er der små skilte med citater, sagt af kendte historiske personer.
Der er et lille afgrænset område lige ved indgangen, hvor der er minigolfbane, legeplads, bordtennisbord og andre ting man kan hygge sig med. Her finder man også en flot mølle. 

Caféen

En anden “mølle”, er en imponerende kaffemølle, der står i caféen. Varene er et begrænset udvalg af delikatesser, da man ikke kan konkurrere med et supermarked, der ligger 300 meter fra pladsen. Men man kan købe vin, marmelader og andre småtterier, samt naturligvis også en is, eller en snack.  

Målgruppen

Der er på mange måder tale om en helt almindelig campingplads, med alle de faciliteter man kan drømme om i den her klasse. Således er den oplagt for både børnefamilier, som seniorer.
Det specielle ved pladsen er, at den ligger så tæt på Silkeborg centrum. Her i Søhøjlandets hovedby sker der altid noget. Det være sig race på Jyllandsringen, regatta/lysfest på Gudenåen, jazzfestival, koncerter o.m.a.
Det er helt tydeligt, at pladsen har tilpasset sig et specifikt behov for at give gode overnatningsmuligheder til besøgende, der vil nyde god af de mange muligheder. Når der er større event's i byen, er det heller ikke sjældent, at man må melde alt optaget.

Henning Engelhardt og Alice Sloth

Henning Engelhardt fortalte, at de kan fejre 25-års jubilæum, som indehavere af pladsen næste år. Før de overtog pladsen, havde de haft en lille plads ved Grindsted i 3 år. Henning Engelhardt har en baggrund som skolelærer og Alice Sloth i plejesektoren.
Der er ikke noget indlysende i, at de skulle ende som campingpladsejere, men sådan er det blevet.

Det er inspirerende

Henning Engelhardt kan godt lide livet på en campingplads – ikke mindst at tale med de mennesker, der besøger pladsen. For at forstå det, spurgte jeg om det var en fast klike af fastliggere, han talte om.
Det kunne han purre afvise. “Der er relativt få fastliggere på pladsen og det er mere de besøgende der kommer og går”. “Det er inspirerende at høre hvor de kommer fra, deres oplevelser og andet nyt”.

Vinterlukning

Pladsen er lukket i vinterperioden. Henning fortalte, at han bl.a. bruger den periode til at rejse og lade sig inspirere. Det bliver ikke til så meget camping. Dog besøger han gerne 4 og 5 stjernede pladser. “Det giver mest mening at 'se opefter', hvis man gerne vil inspireres”, fortalte han. 

Fremtidsplaner
Jeg spurgte til, om der var planer for pladsen i forbindelse med det kommende jubilæum. Henning svarede, at det var der ikke. Han fortsatte; “men der er planer for næste sæson, som ikke har noget med jubilæet at gøre”. Han ville ikke løfte sløret for hvad, men kunne fortælle at det afhang af diverse tilladelser, som først skulle falde på plads, før han ville løfte sløret for planerne.

Konklusion 

Jeg var første gang på denne plads for næsten 40 år siden. Der lå indgangen et andet sted, men ellers lignede området sig selv. Alt er moderniseret pænt og vedligeholdt, men det er stadig den lille hyggelige plads med en fantastisk beliggenhed, som det var den gang.
Hvis man som jeg er vild med området omkring Silkeborg, er det en plads, man bør overveje at besøge.

Læs mere

seacamp.dk kan du læse mere om muligheder, priser o.a.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start