Fantastisk motorcykel miniferie i det blå uden penge
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC tur på lavbudget

Fantastisk miniferie uden penge
Tommy Rønn
11/09-2017 kl. 13:30

Er det mulig at tage på en fin miniferie med ungerne på motorcykel, uden økonomien løber løbsk, og samtidig få en fantastisk tur fyldt med oplevelser. Det korte svar er ja. To af MagaCin medarbejderne blev en kende presset af døtrene, 11 og 12 år gamle, som gerne ville på weekendtur på motorcykel. Det endte som altid med de gamle fædre gav efter, men ønskede at gennemføre turen uden de store udskrivninger. Det lykkedes.

Et godt navigationssystem kan gøre mange ture bedre, men kan et sådan købes til små penge. Ja. Tyske Kurviger laver et genialt navigationssystem til os motorcyklister. Vores weekendtur skulle afvikles fra Resenbro ved Silkeborg, til Hvalpsund. En kort tur, men via de mindste og sjoveste veje vil dette betyde en tidskrævende rejse. Kurviger er lavet specielt til motorcykler, hvor vi valgte at undgå motorveje, hovedveje og store landeveje. Kurviger skulle altså, så vidt mulig, benytte helt små sogneveje eller grusveje. Vi var jo afsted på semi enduro-maskiner. Desuden kan i Kurviger vælges få sving, mange sving, eller flest mulig sving. Vi valgte naturligvis den sidste mulighed.

Med Kurviger på de små veje blev de 105 km til over to timers effektiv kørsel, af den absolut sjoveste og bedste slags. Mængder af grusveje og sving fra start til slut. Kurviger koster sølle 50 kr. i den professionelle udgave.

Fra Hvalpsund sejlede vi med færgen til Sundsøre. Da denne færgerute er en såkaldt genvejsfærge, og derfor modtager store tilskud, er færgeturen billig. Kun 30 kr. for en overfart for motorcykel og to personer. Vi betalte altså 60 kr. for overfarten for begge maskiner og passagerer.

Vi venter på færgen

I Sundsøre tjekkede vi ind på det lokale museum, Sundsøre Pakhus. Tjekke ind er måske så meget sagt. Vi fulgte anvisningerne, og overførte 100 kr. for os alle fire via Mobilepay. Det koster nemlig kun 25 kr. per person at overnatte i den lækre ny-instandsatte veteran godsvogn lige ved det gamle pakhus, færgelejet og den skønne lystbådehavn.

På lystbådehavnen findes meget fine offentlige toiletter, hvor der også er gode badefaciliteter som koster 20 kr. for et varmt bad, lige så længe man lyster. Vores små prinsesser valgte at bade langt over end en halv time, da svømmeturen i den kun 17 grader varme Limfjord havde kølet tøserne god og grundig.

Om aftenen grillede vi ved de opstillede borde ved lystbådehavnen. Regner det, er det mulig at hygge i museets gamle pakhus-rum. Der findes borde og stole, hvilket kan gøre rummet til en hyggelig og anderledes oplevelse.

Overnatning i togvogn. Husk liggeunderlag

Hjemturen gik over halvøen Salling tilbage til Resenbro. Igen en tur på ca. 110 km, af de mindste danske veje, med absolut flest sving. Grundet de små veje på både ud og hjemtur, brugte hver motorcykel mindre end 10 liter benzin på projektet.

Der finde s mange gratis og billige overnatningsmuligheder rundt i Danmark. Shelters er den billige og helt gratis løsning. Togvognen i Sundsøre er et lille trin op af luksusstigen, men der koster overnatning jo også den fyrstelige sum af 25 kr.

Det er ikke sidste gang vi benytter Togvognen ved Sundsøre pakhus. Begge vores piger var noget fortørnede over vi skulle hjem igen, og mente absolut vi burte være blevet. Denne togvogn var ifølge begge piger, langt vigtigere end mandagens skolegang.

Samlet budget motorcykel-tur for 1 motorcykel og 2 personer (Alt incl.):

Kurviger: 50,- (Fås både til PC og som smartphone APP)

Benzin: 100,-

Færge: 30,-

Overnatning: 50,-

Bad: 40,-

Sum: 270 kr. (Dertil kommer fortæring som jo kan medbringes hjemmefra). 210 kr. hvis man allerede er indehaver af en super GPS.

Vi har tidligere besøgt Sundsøre museum på en af vores videoture. Programmet kan ses her (Spol til 2:10 inde i programmet.

Fed tur til meget små penge.

Fakta: Sundsøre er så lille så bynavnet står på blå skilte. Det betyder dette ikke er en rigtig by, den er for lille. Lystbådshavnen, er et idyllisk og roligt sted. Pænt, rent og ordentligt. Stranden bag lystbådehavnen er god og fra havnen kan sælerne ses på sandtangen.

Der er intet indkøb. Kun is kan købes på havnekontoret. Nærmeste indkøb er 3 km væk, hvor en købmand, samt Thise mejeri sælger dagligvarer.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start