Hvordan ser vejret ud i resten af Europa
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

How Weather is in Tokyo?

Ferie på hjul giver mulighed for at flytte rundt efter behov. Vi giver et par bud på gode vejrtjenester, som kan anvendes i jagten på det ideelle ferievejr.
Ole Mose
15/07-2016 kl. 06:47

Aktuelt er vejret i Danmark præget af lavtryk. Regnvejr afløses af opholdsvejr og omvendt. Temperaturerne har svært ved at nå de 20 grader og vi er endda i juli måned.

I modsætning til mange andre ferierende har campingfolket mulighed for at flytte sig derhen, hvor solen skinner. Spørgsmålet er bare; hvor er det mon?

Hvordan finder man ud af, hvor det gode vejr er? Hverken DMI eller TV2's vejrtjeneste bringer systematiske oplysninger om vejret i andre lande.   
Som campist er man derfor ofte overladt til at google vejroplysninger i specifikke lande, med alle de sproglige udfordringer det kan give.

Vejrcentral

Vejrcentral.dk – Europe  Kan man få et godt overblik over det aktuelle vejr i Europa. Siden er drevet af en af de helt store private meteorologiske virksomheder.
Det er således muligt at søge ved at udpege lande og regioner på kortet, eller blot lave en søgning efter et bynavn.

Weather-Finder

Weather-Finder er en anden god vejrservice, der kan “spå” om vejret i hele verden. Siden virker på mange måder meget enkel at anvende og man kan hurtigt få prognoser for vejret helt op til 14 dage ud i fremtiden. 

Forudsigelser

Husk på, at selvom mange vejrtjenester tilbyder “gæt” langt ud i fremtiden, så kan du for det meste ikke forvente, at disse gæt holder mere end 3-4 dage. Vejr er usikkert at spå om selv med nutidens teknologi.

Visse vejrtyper er dog mere stabile end andre. Når eksempelvis DMI gætter på ustadigt vejr 7 dage frem, plejer det at holde stik – blot en erfaring.

Artiklens overskrift? 

Sætningen “How Weather is in Tokyo” har sin oprindelse i en gammel TV-serie fra Norge –  Marve Fleksnes. I en episode taler han med en radioamatør i Japan og et af spørgsmålene han stiller, er overskriften.  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start