En af Danmarks nordligst beliggende campingpladser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Grenen Strand – CampOne

Nord for Skagen ligger en af Danmarks nordligste campingpladser - Grenen Strand. Vi har besøgt den og gengiver i det følgende vores indtryk af pladsen
Ole Mose
31/07-2016 kl. 06:00

Campingpladsen Grenen Strand er en af tre pladser under samme ejerkreds kaldet CampOne. Assens Strand er en anden og den luksuriøse Bøjden Strand er den 3die.   

Ankomst

Vi ankom til pladsen om eftermiddagen og kørte ind foran receptionen, hvor man var i gang med at tjekke nye besøgende ind. Vi havde forudbestilt og valgt en plads for mere end 3 måneder forinden, så vi var ret sikre på at få en plads. Til vores overraskelse blev fik vi tildelt en helt anden plads. Da jeg efterfølgende påtalte det, fik vi dog mulighed for at vælge mellem andre ledige pladser. Vejret var ikke det bedste, så der var mange valgmuligheder. Jeg kunne dog ikke lade være med at tænke på, hvordan vi havde været stillet, hvis pladsen havde været fyldt.

Vejen dertil

Pladsen er nem at finde. Fra Limfjordstunnelen kan man vælge 2 ruter. Den ene over Frederikshavn, den anden forbi Hirtshals. Man kører ad omfartsvejen omkring Skagen og ud af Fyrvej, hvorefter indgangen til pladsen kommer på højre hånd.

Faciliteterne

Det første der springer i øjnene er, at der ikke er nogen butik på campingpladsen. Indkøb skal henlægges til butikker 2-3 km. borte. Ligeledes er det med morgenbrød.

Vi fik udleveret 2 plastikkort, som skulle anvendes i forbindelse med brug af varmt vand i bruserne. 5 kr. for 3-4 minutter. Strøm afregnes med en fast dagspris.

Det er en relativ åben plads med få træer. Der er 2 fællesbygninger med køkken, bade og toiletfaciliteter. Den ene er helt ny med moderne glaskeramiske kogeplader og store rum til bad og toiletter. Derudover er der legepladser, puslerum og alt det man forventer på en plads, der har fået kategorien 3 stjerner. 

Det hele er “rammet ind” mellem store klitter, som afskærmer den for Kattegat. 

Den enkelte plads

Vores plads var fin. Den var godt afmærket med pladsnummer. Jordbunden var nem at sætte pløkker i og vi havde el-stik til vores plads. 

Omgivelserne

Hvis pladsen virker lidt ordinær, må man sige, at omgivelserne løfter den drastisk til et helt andet niveau. Går man op i klitterne, er det første man bemærker Skagen Fyr. Om natten oplyser det himmelen over pladsen uden dog at genere.  Radarstationen kan også ses. Neden for klitterne ligger flere store bunkere fra 2. Verdenskrig. Enkelte kan man gå ind i (Selv om man vist ikke må?). Andre er begravet totalt i sand, så kun taget er synligt. 

Fra klitterne har man også udsigt til utallige store og små skibe, der ligger for svaj i Kattegats rolige vand. Hvorfor de ligger passivt hen, kan man gisne om, men det er et fantastisk syn at se dem om aftenen, hvor de ligger med tændte lanterner og lys. Vender man sig om, kan man se skibe på den anden side af grenen i Skagerak. De er på vej til eller fra de indre farvande. Sydpå kan man se Skagen, med industri, og det oprindelige fyr og vippefyret.

Skagen er en historie for sig selv. Med utallige muligheder for at spise, købe ind, besøge seværdigheder, tage på tursejlads, leje cykler og alt det andet 

Ditte og Benny

Vi talte med et par seniorer, der lå på pladsen i en lille Burstner med foldetag. De var  ankommet 1-2 dage tidligere, fra Rivieraen i Frankrig, hvor de havde opholdt sig i 4 uger.

“Det gør vi hvert år”, fortalte Benny. “Først Frankrig med masser af sol og derefter denne plads i Skagen”.

Ditte fortalte videre, at pladsens beliggenhed var noget af det, der tiltrak dem”. Vi kan cykle de 2-3 km. ind til Skagen og købe ind, spise, eller gå i byen”.
En våddragt der lå til tørre, vidnede også om, at beliggenheden tæt på vandet var en af de ting, der tiltalte de to.

Per og Gitte Blåbjerg

Det var egentlig planen at jeg skulle have mødt Per Blåbjerg, som ejer CampOne. Desværre lykkedes det ikke, mens vi var der. 
Jeg har senere haft en god samtale med ham over telefonen, hvor jeg fik lidt af vide om baggrunden for, at han og hans kone Gitte beskæftiger sig med at give campister gode oplevelser og skaffe valuta til landet.
Efter at have drevet Løgismose Camping siden 1992, solgte de den i 2003. Her overtog de Per's forældres plads – Bøjden Camping. Forældrene havde drevet denne siden 1982. 
Per er håndværksuddannet og er så at sige vokset op med camping – i hvert fald siden han var 12 år gammel. “Det er som med børn af landbrugere, man bliver interesseret og involveret  i det forældrene laver”, fortalte han.

Per tager sig af den overordnede ledelse, hvor Gitte primært tager sig af marketing og ledelse af bogholderi, booking og rengøring o.m.a.

Hvorfor 3 pladser?

Da jeg spurgte ind til, hvorfor man driver 3 pladser, fik jeg hurtigt et langt men meget gennemtænkt svar. 

Per fortalte om campingpladsernes oprindelse og de krav der oprindeligt var til dem. Man havde den gang besluttet, at man ville have plads til et bestemt antal turister. Efterfølgende er der kommet utallige nye krav fra såvel campister, som myndigheder, der gør, at de afsatte arealer slet ikke giver plads til så mange besøgende. Campingpladserne har fået øgede omkostninger, hvilket stiller krav om øget indtjening.
En campingplads er etableret på landbrugsjord. Skal der udvides skal der dispenseres og det kan være meget vanskeligt at få sådan en dispensation og ofte ganske umuligt.
Med de større telte og vogne i dag kan man slet ikke rumme det samme antal enheder, hvilket er med til at fordyre opholdene.
Der er kun et at gøre, hvis man vil have en sund økonomi; stordrift med flere campingpladser. Det har Per og Gitte opnået ved at etablere CampOne. Herved kan de udnytte, at man kan bruge samme maskiner, samme regnskabspersonale, samme specialister  o.s.v.

Grenen og Assens

Familien købte Grenen Strand i 2009 og senere fulgte Assens Strand i 2012. Det er en familie som arbejder professionelt og engageret med at optimere driften. Mange års erfaringer giver et stort overblik. Overblik er nødvendigt, når man arbejder med pladser, der ligger i afstande op til 400 km. fra hinanden.

Per er engageret, men har trukket sig fra alt politisk arbejde, da han efter 25 år i forskellige råd og bestyrelser konkluderer med et smil på læben: “Det er et skridt frem og to tilbage”.

Konklusion

Det er en plads, som opfylder alle krav, som stilles til en 3-stjernet plads. Alt er pænt og vedligeholdt. Man får, hvad man beder om. Pladsen er professionelt drevet, hvilket sikrer niveauet.
Samtidigt må man også sige, at mit helt personlige indtryk er, at campingpladsen mangler et personligt “touch”. Mangel på en kiosk gør, at jeg bestemt vil overveje en anden plads, næste gang turen går til Skagen. Det er irriterende, at man skal ud at køre, hvis man mangler småting som smør, morgenbrød o.a.

Per skriver til os, at med kort afstand til flere store supermarkeder, er der ikke økonomi i at drive en butik på pladsen.
Kan man undvære en butik, er Grenen Strand en dejlig plads med en enestående beliggenhed.

Bemærk!

Når vi vurderer campingpladser er det vigtigste ikke alt det man kan finde på pladsernes egne hjemmesider. Ej heller om noget er mere eller mindre “pænt”.
Vi forsøger at gengive vores (subjektive) oplevelse og fortælle historien bag pladsen. 

Se evt mere om campingpladsen på CampOnes hjemmeside

 
 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start