Campingplads i Oberbayeren i de smukkeste omgivelser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campingplatz Kratzmühle

Denne perle i Oberbayern ca. 150 km. fra München er så absolut et besøg værd
Ole Mose
22/10-2016 kl. 06:00

Jeg var på vej til Oktoberfest i München. Det var søndag og jeg havde først booket en plads dernede om tirsdagen. Selv om jeg sikkert kunne ændre min reservation, valgte jeg alligevel at ringe hjem og bede om hjælp til at finde en plads før München. Wifi og restaurant var mine eneste krav. Jeg var i god tid og kort efter fik jeg besked på telefonen at Campingplatz Kratzmühle, kunne være et godt bud. Der er kun 150 km. til München derfra og det ligger under 10 km. fra motorvejen.

Vejen til pladsen

Vejen dertil er enkel, man tager afkørsel 58 på A9 og kører derefter på landevej ca. 5-10 km. Ved et stort tydelig skilt der henviser til pladsen, drejer man til højre ind af en vej på ca. 400 meter. Endelig kører man over en slusebro, der krydser en lille flod, og så er man der. 

Motorvejene hernede åbenbarer hele tiden skiftende spektakulære scenarier, så det er i sig selv en stor oplevelse. Efter at være kørt fra motorvejen var jeg heller ikke i tvivl om områdets skønhed. Små bjerge med dale, søer, floder, skove og smukke huse i de små byer rullede forbi.

Ankomst
Jeg ankom til pladsen kl. 18:30 og fandt en lukket reception. Det var dog ikke noget problem, da det var beskrevet på et skilt, at man blot skulle køre ind på pladsen og afregne næste dag mellem 8 og 11.  
Jeg troede næsten , at jeg brød uskrevne regler, da jeg valgte en plads lige ned til floden. Det kunne ikke passe, at jeg sporadisk kunne dumpe ind og få sådan en plads? Men den var god nok. Her i efteråret og på en søndag aften var der masser af ledige plads til os, der bare kom forbi.

Pladsen

Lige da jeg ankom, kastede solen sine sidste stråler på en lille skovklædt “bjergkæde”, der rejste sig bag pladsen. Andre bjerge mod vest, kastede en skygge på den nederste del  så den blev delt i to – den øverste del i solskin, den nederste i mørke.Det var et fantastisk syn. Kort efter havde mørket sænket sig totalt over hele området.

Sagen er, at “bjerkæderne” er gammelt fastland og campingpladsen ligger på den gammel søbund. En flod gennembrød et bjerg for mio. af år siden og derved blev dalen tømt for vand.

I dag ligger der et kloster, hvor vandet brød gennem – et kloster man kan besøge og det skulle være hele turen værd. 

Restaurant og Wifi

I og med receptionen var lukket, kunne jeg naturligvis ikke få wifi-adgang. Restauranten lå ikke på selve pladsen. Jeg havde dog passeret den, da jeg drejede ned på det sidste stykke vej. Så en gåtur på 400 meter, havde bragt mig frem til et godt måltid.
Jeg valgte dog selv at stå for maden den aften.

Næste morgen

Det havde været en ganske kold nat. Selv om temperaturen i dagtimerne rundede de 24 grader, så bliver der koldt om natten, når der er høj himmel. Det var en meget fugtig morgen og disen lå tungt i dalen, så man kunne ikke se de storslåede omgivelser. Til gengæld lå floden, der er en bi-flod til Donau, lige uden for vinduet i vognen. Ænder der rappede rundt, den lille slusebro, der fører til pladsen og alle de sjove fastliggerpladser gav også rigeligt med indtryk først på dagen
Tyske fastliggerpladser kan ofte være lidt af et udstyrsstykke. Nogle ligner “store” villaer i miniformat, andre er et eldorado af nips og andre sjove ting. Underholdning er der altid nok af, hvis man kigger efter.

Dörthe und Uwe

Kort efter kl. 8 stod jeg i receptionen. Indenfor blev jeg mødt af et dejligt smil fra en rødhåret kvinde. Det var Dörthe. Hun forpagter pladsen sammen med hendes mand Uwe. Jeg fik ordnet papirerne, betalt for ophold og  købte morgenbrød i den lille kiosk. Så var jeg klar til min dag.
Uwe fortalte mig at Dörthe kom fra kom fra nordkysten i Tyskland. Selv om hun benægtede, at hun kunne tale dansk, mener jeg nu, der faldt flere danske gloser af, mens vi talte sammen.

Området er et eldorado af natur og oplevelser

Senere fortalte de mig om området og de muligheder der var for de besøgende. Jeg må erkende, at der er meget jeg aldrig har hørt om, i denne del af Tyskland kaldet Oberbayern. 

Området som pladsen ligger i er en naturpark – Altmühltall. Fra pladsen er der muligheder for utallige oplevelser. 20 meter derfra ligger et teknikmuseum i den gamle vandmølle. Lidt længere borte ligger en klarvandet sø, der alene fodres af kilder. Her kan man fiske. 

Andre aktiviteter i området

I lidt større afstand er der mulighed for vandreture, kørsel på moutainbike og andre fysiske aktiviteter. 

Der er også mulighed for at dyrke drageflyvning ikke langt derfra. Hvis man mere er til at beholde fødderne på jorden, kan man også nøjes med at nyde udsigten derfra, som skulle være fantastisk.

Man kan besøge et museum med verdens største bjergkystaller, grotter med ur-gamle fossiler, dino-museum,  byer der er omkranset af bymure og endelig kan man sejle til føromtalte kloster fra byen Kehlheim

Min oplevelse af pladsen

For det første er det et meget venligt par, der forpagter den. Pladsen er derudover velholdt og beliggenheden kan kun få den højest mulige score. 

At jeg sådan fik en plads med egen flodbred, var endnu et plus.

Det var rart at være der, men som så mange gange før, var jeg tvunget til at tage afsted, før end jeg reelt havde lyst. Man kunne nemt bruge en uge på og omkring pladsen.
Værtsparret fortalte mig, at de i højsæsonen ofte er fuldt booket. Planlægger man således at tage dertil i sommerferien, bør man reservere plads.

Mere information

Du kan læse mere om pladsen på deres hjemmeside (kan læses på 3 sprog)

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start