Toyota Verso er den sikreste bil - Euro NCAP kårer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verso er den sikreste bil

Euro NCAP kårer Verso som den sikreste bil
Toyota
08/04-2011 kl. 10:15

Toyota Verso fik allerede for et år siden de maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest. Nu har bilen udmærket sig som den absolut sikreste bil af alle testede MPV’ere i 2010.

Da Toyota Verso blev introduceret i Danmark i 2009, var forventningerne til den nye familiebil forståeligt nok tårnhøje. Tyske synshaller havde i årevis kåret forgængeren Toyota Corolla Verso som en af de mest fejlfrie og pålidelige biler overhovedet.

Toyota Verso indfriede fra starten alle forventninger og markerede sig lynhurtigt som en rummelig og pålidelig bil med komforten i højsædet. Rent sikkerhedsmæssigt slog Toyota Verso da også sin overlegenhed fast, da den uafhængige organisation Euro NCAP tildelte bilen de maksimale fem stjerner. Men her stopper familiebilens sikkerhedsmæssige suverænitet bestemt ikke.

Blåt stempel som sikreste MPV
For nu får den rummelige 7-personers Toyota Verso nemlig endnu et blåt stempel i sikkerhedshæftet – og endnu engang står Euro NCAP bag. Toyota Verso er blevet kåret som den absolut sikreste af de i alt ti testede MPV’ere i 2010. MPV står for Multi Purpose Vehicle, der betyder bil til flere formål.

“Toyota investerer hvert år milliarder af kroner i forskning og udvikling og har altid sat sikkerheden i vores biler meget højt. Derfor er det naturligvis dejligt at se, at resultatet af vores store fokus på sikkerhed også skinner igennem i den absolut mest anerkendte sikkerhedsmåling fra Euro NCAP”, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Toyota Verso var en af de første biler, der blev testet efter de nye og væsentligt skrappere regler, som Euro NCAP indførte i 2009, og som i øvrigt blev yderligere skærpet året efter. Alligevel formåede Verso at score højt inden for alle fire kategorier, der indgår i sikkerhedstesten, og dermed sikre sig de maksimale fem stjerner.

Skærpede krav
Udover at teste sikkerheden for børn i bilen, sikkerheden for voksne i bilen og de sikkerhedsmæssige hjælpesystemer føreren har til rådighed bliver sikkerheden for fodgængere også testet. Her er kravene i særlig grad skærpet siden 2009 for at kunne opnå fem stjerner fra Euro NCAP.

For to år siden skulle man som minimum score 25 procent for at opnå fem stjerner. Året efter var kravet 40 procent, mens det i 2012 er 60 procent. Toyota Verso opfylder med en score på 69 procent allerede de krav, der ellers først er gældende fra 2012.

Toyota iQ, Toyota Avensis og Toyota Prius opnåede i 2009 efter den første skærpelse af sikkerhedskravene også de maksimale fem stjerner.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start