Tesla S - Som taxi i 4x48 TaxiNord
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens mest luksuriøse el-bil

Som taxi i 4x48 TaxiNord
TaxiNord
28/10-2013 kl. 16:45

Den højtberømmede Tesla S byder taxikunder på en oplevelse ud over det sædvanlige.

Taxikunder i hovedstadsregionen kan se frem til en køreoplevelse ud over det sædvanlige, når 4×48 TaxiNord sætter sin nyanskaffelse i drift i denne uge. I sin anmeldelse af Tesla S, skrev FDM’s medlemsblad MOTOR efter en prøvetur i Californien for et års tid siden bl.a.: ”Tesla S er en mageløs elektrisk limousine med dragende design, monstermotor og robust rækkevidde”.

”Vi har mange kunder, der efterspørger grøn transport, og derfor har vi naturligvis holdt øje med udviklingen for at finde drivmidler med en grønnere energikilde, der var velegnet til taxikørsel”, fortæller direktør Carsten Aastrup fra 4×48 TaxiNord.

Udfordringen var at finde en bil, der både var solid, driftssikker, lydløs og på alle måder robust, og som samtidig kunne opfylde krav til komfort, rummelighed og elegance. Valget faldt på den amerikansk producerede Tesla S, som er en solid men alligevel meget elegant sag på 2,2 tons, der flytter sig lydløst fra 0 til 100 km/t på ca. 5 sekunder. Den kører omkring 450 km på en opladning, der indtil videre vil finde sted fra en oplader ved selskabets kontor.

Fremtidig afgiftsforhold for El-biler er vigtig
”Vi har længe forsøgt at få politisk opbakning til en offentlig medfinansiering af et forsøg med de store el-drevne biler som Taxi’er. Men eftersom det trækker ud med en tilskudsordning, har vi valgt selv at investere hele beløbet på mere end 800.000 kroner, så vi hurtigst muligt kan få de nødvendige erfaringer, understreger Carsten Aastrup. – Herefter håber vi, at disse erfaringer vil skabe fornyet politisk interesse om el-drevne biler – og en afklaring om fremtidige afgiftsforhold.

4×48 TaxiNord – FAKTA:
Ca. 700 mio. kr. i omsætning
Ca. 3,4 mio. kørte ture – i alt 62,5 mio. kørte kilometer
Danmarks næststørste taxiselskab med lidt over 600 vogne, der hver kører 5.500 ture om året
Alle 1.200 chauffører er startet på ECO-kørekursus i foråret 2013
80 pct. af alle vogne er nu i Energiklasse C eller bedre

CO2-udslippet pr. kørt kilometer er reduceret med næsten 20 pct. siden 2008.
Selskabet vedtog i 2008 en offensiv miljøstrategi med meget klare målsætninger. For at nå målene og for at dokumentere disse, udarbejder man som det eneste taxiselskab et årligt miljøregnskab.
Taxiselskabet var det første til at indføre uniformerede chauffører og et meget stramt designprogram til alle vogne..

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start