KIA Soul EV - UL Environment-godkendelse
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

UL Environment-godkendelse

KIA Soul EV opnår bilbranchens første UL Environment-godkendelse
KIA
05/02-2014 kl. 09:00

Fredericia den 4. februar 2014 – KIA Motors Corporation har annonceret, at koncernens nye Soul EV (elbil), som får verdenspremiere i forbindelse med Chicago Auto Show 2014, der starter senere på ugen, har opnået UL Environment-godkendelse til et biobaseret organisk kulfiberindhold på 10 % i kabinematerialerne. UL Environment er den miljømæssige forretningsenhed hos UL (Underwriters Laboratories), som er en global, uafhængig virksomhed inden for sikkerhedsvidenskab.

Der er anvendt forskellige biobaserede materialer til den nye Soul EV – blandt andet biologisk nedbrydelig plastik, bioskum og biostof. Til forskel fra tidligere plastikmaterialer, der er oliebaserede, er de biobaserede materialer fremstillet på baggrund af biomasse, som er et produkt af fotosyntese. Den type moderne, biokemiske teknologier har erstattet størstedelen af produkterne fra den eksisterende kemiske industri med alternativer, der kommer fra udviklingen af nye biomaterialer.

I kabinen i KIA Soul EV anvendes forskellige nye materialer som fx 10 % biobaseret plastik og antibakterielle materialer. Desuden har KIA endda anvendt fem nyudviklede miljøvenlige materialer som fx cellulosebaseret plastik og termoplastisk elastomerstof. For at kunne opnå UL Environment claim-godkendelsen måtte KIA gennem mange dokumentkontroller vedr. de anvendte kabinematerialer samt onsite-kontroller på KIAs fabrikker. UL Environment tildelte godkendelsen til KIA Soul EV, fordi den indeholder 23.942 g biobaseret plastik og har et indhold på 10 % af biobaseret organisk kulfiber.

UL Environment tildelte KIA godkendelsesbadges for følgende: 1) Vægten af biobaseret plastik 2) Den relative mængde af biobaserede organiske kulfibermaterialer 3) Rækken af biobaserede materialer i KIA Soul EV.

Resultatet for KIA Soul EV afspejler udviklingen, hvor elbilernes evolution går fra udelukkende at handle om brændstofeffektivitet og reducering af CO2 til også at omfatte overvejelser vedr. produktets livscyklus, som omfatter produktion, distribution og endda skrotning.

“Vi er stolte af, at vores KIA Soul EV har opnået bilbranchens og verdens første UL Environmental claim-godkendelse for sit biobaserede organiske kulfiberindhold i 10 % af kabinematerialerne”, udtalte Jong-Dae Lim, som er Vice president of Material Development Center hos Hyundai-Kia R&D Center. “Vi vil fortsætte vores arbejde med at udvikle banebrydende produkter, der både opfylder de nye behov på markedet og kundernes behov”.

Stephen Hwang, som er President hos UL i Korea, udtalte følgende: “At modtage UL Environments claim-godkendelse til Kia Soul EV er et synligt bevis på koncernens kontinuerlige arbejde med at udvikle biler med tanke på miljøet. UL Korea vil fortsat støtte KIA, mens koncernen opbygger sin miljømæssige førerposition på markedet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start