Ford - Din bil parkerer selv ved tryk af en knap
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tryk på en knap og din Ford parkerer selv

Fremtidens Ford styrer og bremser automatisk – og undgår kollisioner
Ford
11/10-2013 kl. 13:30

En bil, der parkerer helt af sig selv ved et enkelt tryk på en knap. Eller en bil, der, helt automatisk, bremser og styrer uden om kollisioner bliver virkelighed inden for nogle få år. I denne uge løftede Ford sløret for en række af fremtidens smarte bil-teknologier. Det skete under arrangementet Ford Futures på Fords europæiske center for research og avanceret udvikling i Lommel i Belgien. Et hold af eksperter præsenterede prototyper af de teknologier, som bliver tilgængelige i fremtidens Ford-modeller.

Det fuldautomatiske parkeringssystem, som til lejligheden var installeret i en Ford Focus, er en videreudvikling af Fords Active Park Assist. Ved at integrere speederen og automatgearkassen Ford Powershift, har Fords ingeniører fuldstændig overflødiggjort føreren, når bilen skal sniges ind til kantstenen under trange pladsforhold. Et enkelt tryk på en knap er alt der skal til, for at systemet selv styrer bilen sikkert på plads. Man behøver end ikke at sidde bag rattet, men kan stå inde på fortovet, trykke på remoten og se det hele ske.

Test-Focusen var også udstyret med et helt nyudviklet anti-kollisions-system. Obstacle Avoidance-systemet alarmerer føreren, hvis det registrerer langsomt kørende – eller stationære – objekter i kørselsretningen. Også cyklister og fodgængere. Hvis føreren ikke reagerer på advarslen, overtager systemet både styring og bremser for at undgå kollision.

-De nye teknologier er et udtryk for, at vi gerne vil give vores kunder endnu højere sikkerhed og mere komfort, samtidig med at det skal være forbundet med personlig tilpasset løsninger, miljøhensyn og god økonomi at køre og eje en Ford. Alt vores udviklingsarbejde sigter mod at imødekomme kundernes skiftende behov og forventninger, siger vicepræsident for Ford Europas udviklingsafdeling, Barb Samardzich.

App-styring med hænderne på rattet

Ford benyttede også lejligheden til at præsentere et nyt Ford S-MAX-koncept med et skarpere design, en mere fleksibel kabine og en række avancerede teknologier, heriblandt Fords ECG-førersæde, som måler og overvåger førerens hjerterytme under kørsel.

Der blev også lejlighed til at demonstrere Fords nye AppLink, der fungerer som et stemmestyret applikationssystem via Ford SYNC. Systemet gør det muligt at være fuldt forbundet med musikstreaming, navigation og andre tjenester uden at hænderne forlader rattet.

Ford præsenterede ligeledes det fulde hybrid- og EL-program, der i slutningen af 2014 vil række fra Focus over C-MAX til Mondeo, samt det nye Vignale-koncept, som er et fuldt trin op af skalaen, når det kommer til en luksuriøs kørselsoplevelse og førsteklasses service. Den første Ford Mondeo Vignale ventes klar tidligt i 2015.

Ford kan, som den eneste bilproducent, fejre 100 år med samlebåndsproduktion og det blev markeret ved at vise nogle af de seneste teknologiske landvindinger. For eksempel MyKey-teknologi, som giver forældre mulighed for at lægge restriktioner på podernes kørsel og Ford SYNC med Emergency Assistance, som automatisk ringer op til en alarmcentral ved en ulykke. Systemet fungerer på 26 forskellige sprog – også dansk.

Endelig løftede Ford sløret for en fremtidig produktions-bil, som vil være markant lettere, mere økonomisk og mere miljøvenlig alene i kraft af materialevalg. Kulfiber-bilen er på vej.

-Ford har en stolt tradition for at tænke fremad og være pionér i bilindustrien, siger Barb Samardzich. Masseproduktion af biler var starten på en historie om en bilproducent, som helt op til i dag har været med til at sætte standarden for avancerede teknologier, produkter og produktionsmetoder.

Se YouTube-video ” Meet the advanced car that steers itself out of danger”:

 http://youtu.be/nYLwJY3CU18

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start