Transporter T6.1 vinder Euro NCAP-sikkerhedstest - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Transporter T6.1 vinder Euro NCAP-sikkerhedstest

Euro NCAP-organisationen har testet 19 varevogne med fokus på udvalget af assistentsystemer, og hvor effektive disse er. Volkswagen Erhvervsbilers Transporter T6.1 var den bedste i testen og blev tildelt en Euro NCAP guldmedalje. Volkswagen Erhvervsbiler oplever, at de danske virksomheder har større fokus på sikkerhed, når der skal indkøbes nye varevogne.
Steffen F. Olesen
18/12-2020 kl. 09:17

I en pressemeddelelse fortæller Volkswagen hvordan de oplever, at flere og flere kunder er bevidste om, at det kan være en god idé at investere i sikkerhed, når der skal indkøbes nye varevogne til virksomheden. Øget sikkerhed til medarbejderne og medtrafikanter kan nemlig samtidig reducere omkostninger til eventuelle skader.

Pressemeddelelse
De seneste år har vi oplevet et sandt boom i online-shopping og et øget behov for kurerfirmaer, hvilket har ført til en markant stigning i antallet af varevogne ude på vejene. Det er en oplagt grund til, at Euro NCAP retter opmærksomheden mod varevogne med en totalvægt på op til 3,5 ton for at undersøge tilgængeligheden af assistentsystemer i disse biler, og hvor effektive de er.

Efter at have haft de 19 varevogne gennem et omfattende program af sikkerhedstests konkluderede Euro NCAP, at Transporter T6.1 fra Volkswagen Erhvervsbiler klarede sig bedst: ”Transporter giver kunderne mulighed for at tilkøbe et bredt udvalg af effektive assistentsystemer og vinder guldmedalje i Euro NCAP’s test. Transporter T6.1 sætter standarden for varevogne i 2021.”

Volkswagen Erhvervsbiler tilbyder en stribe af assistentsystemer til mærkets varevogne, så de kan matche kundernes forskellige krav til sikkerhed. Herunder er nogle af de mange assistentsystemer, der kan tilkøbes til en Transporter T6.1:

  • Sidevindsassistent: Stabiliserer bilen ved kraftig sidevind og vindstød med automatiske bremseindgreb.
  • Adaptiv fartpilot ACC inklusive områdeovervågningssystemet Front Assist med citynødbremsefunktion: Tilpasser automatisk hastigheden og sikkerhedsafstanden til det forankørende køretøj og kan – hvis føreren ikke reagerer – automatisk foretage nødopbremsning ved fare for kollision.
  • Nedkørselsassistent: Systemet sørger med en nedregulering af motorens omdrejninger og om nødvendigt med bremseindgreb for kontrollerede og komfortable nedkørsler.
  • Parkeringsstyreassistenten Park Assist: Understøtter ved parkering i tvær- og langsgående parkeringsbåse ved, at de optimale styrebevægelser udføres automatisk, mens føreren blot skal betjene speeder, bremsepedal og koblingspedal.
  • Side Assist: Overvåger bilens sider og viser på infotainmentsystemets display, hvis bilen kommer kritisk tæt på stolper eller mure.
  • Trailer Assist: Gør det nemmere at styre et vogntog med anhænger ved manøvrering i tværgående parkeringsbåse samt ved præcise bakkemanøvrer hen til læsseramper og andre steder.
  • Udkørselsassistent: Understøtter ved baglæns udkørsel fra en parkeringsbås. Hvis føreren ikke reagerer på advarselssignalet, når systemet registrerer fare for kollision med et køretøj, der er i bevægelse bagved bilen, foretages der automatisk et bremseindgreb.
  • Dynamisk skiltegenkendelse: Registrerer hastighedsgrænser, overhalingsforbud samt tidsmæssige og vejrafhængige begrænsninger med et specielt kamera og informerer føreren i kørecomputeren.
  • Vognbaneassistenten Lane Assist: Registrerer bilens egen vognbane via et multifunktionskamera og holder bilen i vognbanen ved hjælp af styreindgreb.
  • Fjernlysreguleringen Light Assist: Regulerer automatisk fjernlyset, så du altid har optimalt lys og samtidig undgår at blænde modkørende.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start