Toyota - Guinness godkender Toyotas danske verdensrekord
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyotas danske verdensrekord

Guinness World Records godkender
Toyota
11/10-2013 kl. 13:15

Toyota i Danmark har gjort det. Slået verdensrekorden for den længste kortege af Toyota-biler – godt hjulpet på vej af flere hundrede Toyota-entusiaster. Det står nu fast, efter Guinness World Records i dag officielt har godkendt verdensrekorden på 426 biler i kortege sat på Fyn i forbindelse med det japanske bilmærkes 50-års jubilæum i Danmark.

Det var noget af et særsyn, da hele 426 Toyota-biler for en måned siden sneglede sig af sted i én lang række på en strækning over 10 km syd for Odense på Fyn. De flere hundrede biler deltog i et forsøg på at slå verdensrekorden for den længste kortege af Toyota-biler i verden.

Verdensrekorden er nu også helt officielt en kendsgerning. Guinness World Records har nemlig i dag givet sin endelige blåstempling af rekorden, så Toyota i Danmark, de mange deltagende entusiaster og Toyota-bilejere fremover kan kalde sig indehavere af verdensrekorden for den længste kortege af Toyota-biler nogensinde.

Den tidligere Guinness verdensrekord blev sat i Saudi Arabien i 2011 og talte 257 biler, men er altså nu overgået med adskillige billængder af den nye rekord på 426 Toyota-biler sat i Danmark.

Den danske Toyota-importør havde inviteret alle Toyota-entusiaster og -bilejere til en stor fælles jubilæumsfest med et hav af udstillede biler, musik, taler og ikke mindst masser af sparken dæk og bilsnak ved Bramstrup syd for Odense på Fyn. Og de over 1.000 feststemte deltagere var med til at gøre dagen til en helt speciel og uforglemmelig oplevelse.

”Vi er både meget stolte og rigtig glade for at have slået Guinness verdensrekorden. Det gør det ekstra specielt, at det skete på vores særlige 50-års jubilæumsdag. Men vi kunne ikke have gjort det uden hjælp fra de mange hundrede Toyota-entusiaster og Toyota-bilejere, der deltog i festlighederne. Det skal alle have en kæmpe stor og dybfølt tak for,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Se verdensrekorden på den officielle Guinness World Records hjemmeside: http://www.guinnessworldrecords.com/records-3000/largest-parade-of-toyota-cars/

Se den officielle video fra verdensrekorden:

http://youtu.be/DTUcnqEUadU

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start