Toyota Yaris Hybrid til kommunerne - Fuldhybridbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota Yaris Hybrid

Kommuner foretrækker Toyotas nyeste fuldhybridbil
Toyota
06/11-2012 kl. 10:15

Hybridbilens gennembrud i Danmark er en realitet. Siden Toyotas nyeste fuldhybridbil Yaris Hybrid blev introduceret i sommer, er salget af hybridbiler i Danmark næsten firdoblet. Både private, virksomheder og kommuner er vilde med den miljørigtige Yaris Hybrid. Mariagerfjord Kommune har fx netop bestilt 41 hybridbiler til hjemmeplejen.

Det er blevet populært at køre i hybridbil. Toyota nyeste fuldhybridbil i miniklassen Yaris Hybrid, der kører på en kombination af el og benzin, brager ind på markedet og sælger, som hybridbiler i Danmark aldrig har solgt før. Med indtil videre 600 solgte biler – en firdobling af sidste års samlede salg af hybridbiler i Danmark – er Yaris Hybrid altså gået direkte i hjertet på de danske bilkøbere.

Også virksomheder og kommuner har fået øje for den miljørigtige minibil. Senest er Mariagerfjord Kommune faldet for Yaris Hybrid, der gennemsnitligt kører 28,6 km/l ved blandet kørsel og udleder beskedne 79 gram CO2 pr. km.

I bykørsel bliver brændstoføkonomien endnu bedre med over 32 km/l, da bilen i endnu højere grad kan drage nytte af kørslen på ren el. Dermed er Yaris Hybrid verdens mest miljørigtige bil med brændstofmotor, der ikke kan tilsluttes elnettet.

41 hybridbiler til Mariagerfjord
Netop miljøhensynet er en af flere årsager til, at den jyske kommunes hjemmepleje skifter vognparken ud med 41 helt nye Yaris Hybrid. Men også et godt arbejdsmiljø og lav driftsøkonomi har vægtet højt hos Mariagerfjord i valget af nye biler til medarbejderne i hjemmeplejen.

”Det glæder mig, at vores hjemmepleje har skiftet hele vognparken ud med miljørigtige hybridbiler. Det vil uden tvivl kunne mærkes på kommunens økonomi og grønne regnskab. Samtidig er skiftet til Toyota Yaris Hybrid en vigtig forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø, da de fremadrettet skal køre i biler med blandt andet automatgear og klimaanlæg,” siger borgmester H. C. Maarup i Mariagerfjord Kommune.

Klimaanlæg og automatgear som standard
Yaris Hybrid fås som standard med både klimaanlæg og automatgear, hvilket er vigtige forbedringer af medarbejdernes arbejdsmiljø, vurderer indkøber i kommunen Anni Rytter Clemensen. Derudover har hybridbilen bl.a. også bakkamera som standard, hvilket kan være med til at mindske antallet af uheld.

De første 20 hybridbiler til Mariagerfjord Kommune er allerede leveret af Toyota Hadsund og Toyota Hobro, mens de resterende 21 lander på kommunens parkeringsplads i december. Herefter er hjemmeplejen for alvor godt kørende.

Aftalen med Mariagerfjord Kommune er bare en af flere aftaler med kommuner i Danmark, der vægter både miljø, arbejdsmiljø og økonomi højt. Odder Kommune i Østjylland tog fx som de første ni Yaris Hybrid i brug i august.

Yaris Hybrid koster fra 199.995 kr. og er dermed den billigste hybridbil nogensinde i Danmark.

”Det er et mål for os at kunne tilbyde vores gennemtestede og miljørigtige hybridteknologi til så mange danskere som muligt. Det kan vi for alvor med Yaris Hybrid, der er prissat særdeles attraktivt. Med en pris fra 200.000 kr. får man altså mulighed for at sikre sig den mest miljørigtige hybridbil på markedet i sædvanlig høj Toyota-kvalitet. Det er der mange private, der har opdaget – og altså også nu kommuner,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start