Toyota Yaris Hybrid: 1.5 liters hybridmotor 100 hk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota Yaris går hybrid

Umiddelbart ligner det en helt normal ny Toyota Yaris
Toyota
19/01-2012 kl. 10:15

Se godt på billedet. Umiddelbart ligner det en helt normal ny Toyota Yaris. Men kigger man nærmere, afslører den store aggressive frontgrill og de frække LED-baglygter, at der her er tale om noget helt specielt. Nemlig verdens mindste fuld hybridbil Toyota Yaris Hybrid. Det er snart et år siden, at konceptudgaven af Toyota Yaris Hybrid så dagens lys for første gang på Geneve Motor Show. Nu vender Yaris Hybrid tilbage igen i sin endelige form på den store europæiske biludstilling i marts.

Toyota har netop afsløret udseendet på den rummelige minibil, der ligner benzin- og dieseludgaven af Yaris på mange punkter. Alligevel er der endnu mere at glæde sig over i den rigt udstyret fuld hybridbil, der kører på en kombination af el og benzin, og som faktisk kan køre på ren el over en begrænset strækning uden nogen som helst udledning af CO2 samt sundhedsfarlige kvælstoffer og partikler.

Yaris Hybrid bliver udstyret med en 1.5 liters benzinmotor og med en lettere og mere kompakt elektrisk motor, gearkasse og batteripakke. Hybriddelen i Yaris Hybrid vejer således hele 20 procent mindre end hybriddelen i den lidt større Auris Hybrid. Den 1.5 liters hybridmotor yder 100 hestekræfter, og kombinationen af el og benzin gør, at Yaris Hybrid bliver den bil i Danmarks største bilklasse, B-klassen, der udleder mindst CO2 i gennemsnit ved blandet kørsel.

Rummelighed bevaret

På trods af en stor batteripakke og den pladskrævende hybridteknologi er det alligevel lykkedes Toyota-designerne at bevare den rummelighed, som altid har kendetegnet Yaris, og som da også går igen i benzin- og dieseludgaven. Bagagerummet har med sine 286 liter nemlig stadig rigelig med plads, eftersom hybridbatteri og brændstoftank er placeret under bagsæderne.

Yaris Hybrid fremhæver sig også ved at være rigt udstyret. Ud over det banebrydende multimedie-system Toyota Touch, som man også finder i benzin- og dieseludgaven af Yaris, er der lækre finesser som blå syninger i læderrat og dellædersædet. Automatisk klimaanlæg og automatgear er også standard i den kompakte fuld hybridbil, hvor man trods bilens status som den mest miljørigtige i klassen altså ikke behøver at gå på kompromis med komforten.

Med introduktionen af Yaris Hybrid tager Toyota endnu et stort skridt på vejen mod målet om at introducere en hybridvariant i hver eneste bilklasse inden 2020. Toyota introducerede senest Auris Hybrid i Danmark i september 2010. Med en kombination af benzin og el kører den gennemsnitligt 26,3 km/l ved blandet kørsel. Yaris Hybrid bliver endnu mere økonomisk. Toyota er endnu ikke klar med priserne på Yaris Hybrid, men der er ingen tvivl om, at den rent prismæssigt også vil tiltale flere, end nogen anden fuld hybridbil nogensinde før har gjort.

Nomineret til Årets Bil i Europa 2012
Den miljørigtige minibil Toyota Yaris Hybrid får premiere på Genéve Motor Show i marts. Her kæmper den samtidig også med om titlen som Årets Bil i Europa 2012. Den 59 mand store jury bag den prestigefyldte europæiske Car of the Year titel har nemlig netop valgt Toyota Yaris som en af syv finalister til titlen som Årets bil i Europa.

Yaris kan i dag fås med to forskellige benzinmotorer og en dieselmotor fra 124.999 kr., mens Yaris Hybrid ventes på markedet i Danmark til sommer.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start