Toyota viser helt ny RAV4
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota viser helt ny RAV4

Toyota afslører en helt ny og femte generation af den populære RAV4 ved den internationale biludstilling New York International Auto Show i USA. Den nye RAV4 bliver for første gang bygget på Toyotas nye TNGA-platform og forbliver tro mod sin tunge arv som pioner i SUV-klassen med nyt motorprogram, markant forbedrede dynamiske køreegenskaber, nye intelligente sikkerhedssystemer og en generelt højere oplevet kvalitet i kabinen.
Toyota Danmark A/S
03/04-2018 kl. 09:19

Verdens bedst sælgende SUV – Toyotas RAV4, der for første gang så dagens lys i 1994 og dermed grundlagde SUV-klassen – kommer i en helt ny og femte generation. Det står klart, efter Toyota har afsløret den kommende model ved den internationale biludstilling i New York i USA.

Det er ikke tilfældigt, at den nye generation RAV4 får verdenspremiere på en amerikansk biludstilling. Modellen er nemlig en ægte storsællert i USA, hvor der i fjor blev solgt over 400.000 RAV4. Popularieten har aldrig tidligere været større, og RAV4 markerede sig i 2017 som den mest solgte ikke-pick-up på det amerikanske marked.

I Europa er salget også i fremgang – ikke mindst i Danmark, hvor RAV4-salget er steget næsten 50 procent i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Men selv om den nuværende generation af RAV4 altså gør det fremragende, står Toyota klar med en gennemgribende fornyelse af modellen med respekt for dens imponerende historie og arv.


Maskulint og brutalt design

Allerede ved første øjekast på den nye RAV4 ser man tydeligt den omfattende fornyelse med et mere maskulint og kantet – grænsende til brutalt – udvendigt design. Til trods for det ændrede ydre syner RAV4 med en øget frihøjde og det bredere udtryk fortsat særdeles robust og signalerer samtidig høj kvalitet.

Det nye design udtrykker ligefrem, at der her er tale om en bil, som altid er klar til at tage sin ejer med på nye, sjove eventyr. Det har altid været en vigtig egenskab ved RAV4, at man let skal kunne manøvrere sig rundt i byen eller uden for byen til sport, fornøjelser eller sight-seeing, og med den nye RAV4 behøver man ikke gå på kompromis med noget af dette.

Faktisk måler den nye RAV4 med en længde på 4,6 meter stort set det samme som den nuværende generation, og mens udhænget for og bag er mindsket en smule, har Toyota samtidig øget afstanden 30 mm mellem akslerne for at høje komforten i kabinen yderligere. Bagagerummet sluger flere liter end nogensinde før, og fleksibiliteten er i højsædet med dobbeltbunden, sidenettene og de let foldbare bagsæder. Samtidig er den nye RAV4 blevet 10 mm bredere, hvilket også medvirker til at øge passagernes komfort i kabinen.

Det vil være muligt at vælge mellem to nye TNGA-drivlinjer. Begge er både mere brændstoføkonomiske og samtidig også kraftigere, end det man kender fra den nuværende RAV4. Den mest populære bliver uden tvivl en ny hybridmotor, der kombinerer en 2.5-liters benzinmotor med hele to elmotorer, hvoraf den ene i den firehjulstrukne udgave udelukkende driver baghjulene. På den måde optimeres brændstofforbruget betydeligt til trods for det ellers normalt benzinslugende firehjulstræk.

Toyotas trumfkort

Hybridteknologien vil i den nye RAV4 fortsat være et af Toyotas trumfkort og appellerer stærkere end nogensinde før til danskerne, der for længst har taget hybridudgaven af RAV4 til sig. Otte ud af ti solgte RAV4 er i dag således med hybridmotor.

En ny 2.0-liters benzinmotor bliver alternativet for de, der ikke tiltales af hybrid. I benzinudgaven vil det være muligt at vælge mellem manuelt eller automatgear. Hybridudgaven kommer altid med det automatiske CVT-gear, der også har fået en overhaling, hvilket gør oplevelsen bag rattet til en endnu større fornøjelse.

Den nye RAV4 bliver for første gang bygget på en helt ny platform baseret på Toyotas nye TNGA-filosofi (Toyota New Global Architecture), der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis. Den nye såkaldte K-platform, som RAV4 deler med den luksuriøse sedan Camry, gør, at det trods den hævede siddehøjde har været muligt at sikre et ekstra lavt tyngdepunkt, en optimeret vægtfordeling, en stivere konstruktion og et mere stabilt og præcist styretøj. Dermed er der skabt grobund for markant bedre køreegenskaber.

TNGA-platformen bidrager udover bedre køreegenskaber også til større sikkerhed, og den nye RAV4 vil naturligvis også rumme den nyeste generation af Toyotas omfattende sikkerhedspakke Toyota Safety Sense med bl.a. automatisk nødbremse for både objekter og fodgængere samt aktiv vognbaneassistent.

Flere informationer om den nye RAV4 inklusive priser vil blive offentliggjort tættere på introduktionen, der sker i første kvartal næste år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start