Toyota - Runder 6 mio. solgte hybridbiler
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota runder 6 mio. solgte hybridbiler

Hybridbiler er kommet for at blive
Toyota
20/01-2014 kl. 09:45

Verdens største bilproducent Toyota har netop rundet 6 millioner solgte hybridbiler i verden og sætter dermed endnu en tyk streg under den komfortable og økonomisk attraktive hybridbils popularitet.

Endnu en markant milepæl er nået for verdens største bilproducent Toyota. For nylig rundede den japanske bilgigant nemlig hele 6 millioner solgte Toyota hybridbiler i verden, hvilket sætter en ekstra tyk streg under de miljørigtige og komfortable bilers popularitet.

Interesseren for hybridbiler har altså aldrig været større, og salget stiger hurtigere og hurtigere. Det er således kun ni måneder siden, at Toyota nåede seneste milepæl med 5 millioner solgte hybridbiler.

Det stigende salg af hybridbiler er bestemt ikke kun et udenlandsk fænomen. Det bekræfter Toyota i Danmark, der stod for 94 procent af det samlede salg af hybridbiler i Danmark i fjor.

”Vi havde et forrygende 2013, hvor hybridbilen for alvor slog igennem med over 1.000 indregistrerede Toyota hybridbiler. Hver femte Yaris og hver fjerde Auris sælges nu med hybridmotor. Dén enorme interesse har vi ganske enkelt aldrig oplevet tidligere,” fortæller pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Støjsvag og økonomisk

Han fremhæver flere årsager til, at hybridbilen er blevet så attraktiv – set med udenlandske og nu også med danske øjne.

”Først og fremmest er bilen bare super behagelig at køre i. Den er utrolig støjsvag og komfortabel og har som standard altid automatgear, hvilket gør den perfekt til de fleste menneskers daglige køreture. Derudover er den miljørigtig og økonomisk. Ved bykørsel kører Yaris Hybrid fx op til 32 km/l, og det betyder, at man både sparer en masse på benzinregningen og kun betaler 290 kr. halvårligt i ejerafgift. Sidst men ikke mindst er hybridbiler også blevet billigere at anskaffe sig, og i dag kan du få en hybridbil for under 200.000 kr.,” forklarer Anders Tystrup.

Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin og sørger automatisk for at lade hybridbatteriet op under selve kørslen. Man skal altså hverken bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander og lang ladetid.

En beregning viser, at Toyotas hybridsatsning foreløbig har sparet klimaet for 41 millioner tons CO2 – svarende til CO2-udledningen fra hele Danmarks befolkning i et år.

Hybrid har sparet otte Storebæltsbroer

Samtidig har hybridsatsningen betydet, at der indtil videre er sparet 15 mia. liter brændstof i forhold til, hvis de seks millioner hybridbiler havde været almindelige benzinbiler i tilsvarende størrelse og med samme motorkraft. Med en listepris for benzin på ca. 12 kr. pr. liter betyder det en brændstofbesparelse i Danmark på 180 mia. kr. – svarende til otte Storebæltsbroer.

Toyota tilbyder i øjeblikket i alt 25 forskellige hybridbilmodeller i over 80 lande og planlægger at introducere 15 nye inden for de næste par år. I Danmark kan man vælge mellem fem forskellige hybridbiler i form af Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid, stationcar’en Toyota Auris Hybrid Touring Sports, verdens første hybridbil Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+. Den billigste hybridbil i Danmark Yaris Hybrid koster fra 194.990 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start