Toyota - Toyota præsenterer ny brintbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota præsenterer ny brintbil

Over 500 km i rækkevidde
Toyota
14/11-2013 kl. 20:00

Når den internationale biludstilling i Tokyo i Japan slår dørene op sidst i november disker Toyota op med en bemærkelsesværdig verdenspremiere. Verdens største bilproducent viser nemlig for første gang sin første serieproducerede brintbil frem. Brintbilen kommer på markedet allerede i 2015.

Den er næsten fem meter lang – lidt længere end den populære Toyota Avensis – og ligner egentlig en helt normal bil. Men helt normal er den bestemt ikke. Der er nemlig tale om Toyotas nye brintbil Toyota FCV Concept, der i stedet for benzintank er udstyret med hydrogentank, brændselsceller og en elmotor.

Toyota er nu klar til at løfte sløret for sin første serieproducerede brintbil, der kommer på markedet i 2015. Det sker på Tokyo Motor Show i Japan sidst i november, hvor en stort set produktionsklar model står klar til offentlighedens skue for første gang nogensinde.

Der er altså tale om en verdenspremiere på Toyota FCV Concept, som brintbilen foreløbig hedder. FCV står for Fuel Cell Vehicle (brændselscellebil), og som navnet fortæller, er der tale om en konceptudgave. Men der mangler kun mindre finjusteringer, inden Toyotas chefingeniør på den nye brintbil tænder det grønne lys på fabrikken, og produktionen kan starte.

Toyotas nye brintbil får plads til fire personer, er ligeså bred og lidt højere end Toyota Avensis, og så har Toyota FCV Concept i øvrigt længere afstand mellem akslerne. Det lægger op til ekstra god rummelighed i kabinen.

Over 500 km i rækkevidde
Rækkevidden på en tankfuld brint bliver over 500 km, og det vil højst tage tre minutter at tanke brintbilen op – svarende til tidsforbruget på at tanke en normal benzin- eller dieselbil.

Designet på bilen fremhæver to særlige kendetegn ved brintbiler – nemlig omdannelsen af luft til rent vand, når bilens system producerer el, samt den kraftfulde acceleration som følge af elmotoren.

Fronten byder på markante luftindtag, mens linjerne på siden symboliserer strømmende vand. Til at fuldende visionen er tankdækslet designet som ringe, der breder sig i vand. Det særlige tema fortsætter om bag på bilen, hvis bagende er designet med tydelige paralleller til en katamarans agterstavn og kølvandet derefter.

Toyotas nye brintbil fungerer nærmest som en elbil. Brændselscellerne i bilen omdanner den flydende brint til vand, og overskudsenergien ved denne proces driver så elmotoren, der yder 136 hk.

Verdens største bilproducent Toyota fokuserer generelt meget på miljørigtige teknologier og har været førende inden for hybridteknologi siden 1997, hvor verdens første masseproducerede hybridbil Prius blev introduceret. Hybridteknologien gør det muligt for biler at køre på en kombination af el og benzin og derved spare på benzin og mindske udledningen af CO2, farlige kvælstoffer og sundhedsskadelige partikler.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start