Toyota Auris og Toyota RAV4 - 5 stjernet sikkerhed
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota opnår to gange fem stjerner i sikkerhedstest

Den nye Toyota Auris og den nye Toyota RAV4 har netop opnået fem stjerner i Euro NCAP’s skrappe sikkerhedstest.
Toyota
20/03-2013 kl. 09:30

Det er første gang, at der er testet biler under de skærpede sikkerhedskrav for 2013. Auris er dermed den første bil i den kompakte mellemklasse, som opnår den maksimale score på fem stjerner efter de nye 2013-sikkerhedsstandarder, ligesom RAV4 er første SUV testet i 2013 med fem stjerner.

Toyota Auris og Toyota RAV4 er blandt de første biler, der er testet efter de skærpede krav til sikkerhed i 2013 fra Euro NCAP. Alligevel opnår de to biler de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten, hvilket understreger Toyotas fortsatte stræben efter at opnå det højest mulige sikkerhedsniveau.

Det er kun et par måneder siden, at den nye Toyota Auris blev introduceret i Danmark. Den skarpt designede mellemklassebil fastholder med de fem stjerner fra Euro NCAP Toyotas høje sikkerhedsstandarder inden for aktiv og passiv sikkerhed og bliver den første bil i den kompakte mellemklasse, der opnår fem stjerner efter de skærpede sikkerhedskrav for 2013.

Auris er som standard udstyret med ABS-bremser med elektronisk tilpasning af bremsekraften på hjulene, så bilen bremser hurtigst mulig uden at skride ud. Derudover blinker bremselygterne intensivt ved en eventuel katastrofeopbremsning, mens den nye Auris også er udstyret med hele syv airbags – heriblandt gardinairbags i hele kabinens længde.

Brugen af energiabsorberende komponenter i bilens frontparti har optimeret fodgængersikkerheden samtidig med, at det har givet bilen et stilfuldt og lavere designudtryk..

Særlig høj sikkerhed for passagerer og fodgængere
Toyota RAV4 er den første SUV, der opnår de maksimale fem stjerner efter de skærpede Euro NCAP standarder for 2013. Passagersikkerhed og fodgængerbeskyttelse er nogle af de områder, som har udviklet sig mest gennem de seneste tre generationer af den populære firehjulstrækker.

De aktive og passive sikkerhedsniveauer er højere end nogensinde før i den nye RAV4, der med sin stødabsorberende konstruktion er designet til at yde passagererne den ypperste beskyttelse. Bilen er udstyret med et nyt piskesmældsforebyggende sædedesign og syv airbags som standard.

De aktive sikkerhedssystemer består af ABS-bremser med elektronisk styring af bremsekræfterne på hjulene samt traction control, der sammen med antiudskridningssystemet VSC+ hjælper med at holde bilen stabil under alle kørselsforhold.

I den nye RAV4 kan man få yderligere tre helt nye sikkerhedssystemer i form af automatisk nedblænding, vognbaneassistent og Blind Spot Monitor system, der advarer føreren, når andre trafikanter befinder sig i den såkaldte blinde vinkel. Alt sammen elementer, der er med til at øge sikkerheden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start