Toyota - Toyota nummer 1 i verden i 2014
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota nummer 1 i verden i 2014

Toyota er for tredje år i træk kåret som verdens største
Toyota
28/01-2015 kl. 09:00

Den japanske bilproducent Toyota er for tredje år i træk kåret som verdens største. Det er konklusionen efter, at Toyota netop har offentliggjort salgstallene for hele 2014. Toyota solgte på verdensplan i alt 10,23 mio. biler i fjor, hvilket ingen anden bilproducent altså kan matche.

Der var fremgang at spore i salget både på det japanske hjemmemarked og uden for Japan. Bilkoncernens salg i 2014 steg således 1 procent i Japan sammenlignet med året før, så det samlede salg sluttede på 2,32 mio. biler. Dermed er op imod hver anden solgte bil i Japan fra Toyota.

Toyota-salget uden for Japan gik i 2014 endnu bedre end på hjemmemarkedet. Her endte salget på 7,91 mio. biler, hvilket er en stigning på 3 procent sammenlignet med året før.

I Europa klarede Toyota sig også flot. Her både steg bilproducentens markedsandel og salget. Toyota solgte 888.000 biler i Europa i 2014 svarende til en stigning på 5 procent sammenlignet med året før. I Danmark blev Toyota det fjerde bedst sælgende bilmærke i 2014. Toyota forventer at sælge 10,21 mio. biler på verdensplan i 2015, hvilket er lidt lavere end salget i 2014.

”Det er naturligvis dejligt, når så mange mennesker har valgt at købe en fabriksny bil fra Toyota-koncernen i løbet af et enkelt år. Men det er ikke et mål i sig selv for Toyota at være størst i verden. Vi vil være bedst. Toyotas helt store fokus over hele verden er at opnå den største kundetilfredshed. Det forsøger vi at opnå bl.a. ved fortsat at udvikle bedre og bedre biler. Når vi gør det, vil det automatisk medføre gode resultater gennem et højt salg og en god indtjening,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start