Toyota GT 86: Den baghjulstrukne drømmebil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota navngiver sportsvogn

Den baghjulstrukne drømmebil
Toyota
28/11-2011 kl. 11:45

Kort tid før Toyota for første gang viser sin nye sportsvogn frem på Tokyo Motor Show i Japan, løfter den japanske bilgigant nu både sløret for navn og udseende på den baghjulstrukne drømmebil.

Hvad skal barnet, bilen eller rettere sportsvognen hedde? Der har været mange gisninger om navnet på Toyotas nye sportsvogn, som har verdenspremiere i december på Tokyo Motor Show i Japan. Nu løfter den japanske bilgigant for første gang sløret for både navn og det endelige design på den dynamisk og aggressivt udseende sportsvogn.

Toyota GT 86 er navnet på den længeventede baghjulstrukne drømmebil fra verdens største bilproducent. Med lange ekstremt skarpe linjer, der strækker sig aerodynamisk fra fronten langs siden med de rammeløse døre til den frække bagspoiler, viser Toyota sig fra sin allerbedste side. Sportsvognen er da også verdens mest kompakte fire personers sportsvogn med sine 4,24 meter i længden, 1,285 meter i højden og en akselafstand på 2,57 meter.

GT 86 er designet til at give føreren en ultimativ køreoplevelse. Både motor, gearkasse og kørestilling ligger så lavt og langt tilbage i bilen som muligt for at optimere balancen, der rammer noget nær det perfekte med en vægtfordeling på 53-47 og et tyngdepunkt kun 475 mm over jorden.

Kraftfuld boxermotor

Motoren i GT 86 er resultatet af et succesfuldt udviklingssamarbejde mellem Subaru og Toyota, som hver især har bidraget med ekspertise til at udvikle den optimale motor. Og det må man sige er lykkedes med den kraftfulde 2.0 liters benzindrevne boxermotor tilført Toyotas effekt- og moment-optimerende D-4S teknologi.

På den måde bliver bilen skudt af sted i en kraftfuld acceleration af de 200 hestekræfter ved 7.000 omdrejninger og med et drejningsmoment på 205 Nm ved 6.600 omdrejninger. Det skulle tilfredsstille de fleste bilentusiaster, for hvem dét at køre er forbundet med en oplevelse og ikke bare som en nødvendighed.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start