Toyota - Fremtiden er ankommet og hedder Mirai
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota navngiver brintbil Mirai

Fremtiden er ankommet og hedder Mirai
Toyota
20/11-2014 kl. 11:00

Verdens største bilproducent Toyota har netop løftet sløret for navnet på den første serieproducerede Toyota-brintbil, der introduceres i Danmark til sommer næste år. Bilen har fået det særlige navn Mirai, som er det japanske ord for fremtid.

Fremtiden kommer i bogstaveligste forstand til Danmark til næste sommer, når Toyota introducerer den første serieproducerede brintbil her i landet som et af de første steder i verden. Navnet på den miljørigtige bil med den nye teknologi bliver nemlig Toyota Mirai, hvilket på japansk netop betyder fremtid.

Det blev afsløret natten til mandag dansk tid af den øverste chef for Toyota, Akio Toyoda, da han i en video på internettet bød brintbilen og dermed fremtiden velkommen.

”Den nye brintbil er ikke bare en ny bil i rækken af andre biler. Den er en mulighed. En mulighed for virkelig at gøre en forskel. Og at gøre en forskel er det, det handler om for Toyota. Fremtiden er ankommet. Og fremtiden hedder Mirai”, lyder det i videoen fra chefen for verdens mægtigste bilproducent.

Afsløringen af navnet på Toyotas nye brintbil kommer dagen før den officielle lancering af bilen, hvilket foregår i Los Angeles i USA op til den internationale biludstilling Los Angeles Auto Show.

Toyota Mirai udgør et vendepunkt for bilindustrien og giver løfte om en verden, der er mere sikker, grønnere og lettere for alle.

Rækkevidde sammenlignelig med benzinbil

Den banebrydende brintbil fra Toyota har en rækkevidde, der er sammenlignelig med en almindelig benzinbil, afslører Akio Toyoda og påpeger samtidig, at det tager lige så lidt tid at tanke Toyota Mirai med brint, som det tager at tanke en benzin- eller dieselbil.

”Vi er ved et vendepunkt i bilindustrien. Et vendepunkt, hvor en fire-dørs sedan kan køre op imod 500 km på en tankfuld brint, kan blive tanket på under fem minutter og kun udleder vanddamp,” siger Akio Toyoda.

”Dette er en bil, som giver dig det hele uden at gå på kompromis med noget”, fortsætter Toyota-chefen med tydelig henvisning til, at Toyota Mirai med et lavt tyngdepunkt både er sjov at køre, sikker at sidde bag rattet i samt god for miljøet helt uden at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler.

”Hos Toyota forestillede vi os en verden fuld af biler, som ville mindske vores afhængighed af olie og reducere påvirkningen af miljøet. Det var et markant men også inspirerende mål. I dag er dette mål en realitet,” fastslår Akio Toyoda.

Se hele videoen med Toyotas øverste chef Akio Toyoda på http://youtu.be/GUjYIaUGmqU.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start