Toyota hjalp skoleklasse med at blive danmarksmester i miljø - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota hjalp skoleklasse med at blive danmarksmester i miljø

Tjørring Skole ved Herning er netop blevet kåret som danmarksmester i miljø og innovation.
Toyota
09/07-2012 kl. 10:45

4.a på skolen har i samarbejde med Toyota udviklet en stor skraldespand designet som en gabende flodhest, hvilket reducerede mængden af henkastet affald i lokalområdet markant. Onsdag modtog klassen så beviset på danmarksmesterskabet.

Glæden var stor, og stoltheden lyste ud af elever, lærere og ikke mindst skoleleder Kurt Johannesen, da Friluftsrådet og Toyota overbragte dem nyheden: 4.a på Tjørring Skole ved Herning er danmarksmester i miljø og innovation.

De dygtige elever og klasselærer Jesper Lund blev onsdag hyldet af hele skolen, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune Joan Hansen, Toyota og Friluftsrådet. Sidstnævnte uddelte flotte diplomer til alle elever, mens Toyota overrakte en gavecheck på 1.000 euro som førstepræmie for det miljøprojekt, som eleverne har udviklet i samarbejde med bl.a. Toyota STS Biler A/S.

En jury bestående af fagfolk fra Hold Danmark Rent, DAKOFA og Dansk Retursystem læste nogle dage inden med stor interesse Tjørring-klassens rapport om miljøprojektet og besluttede enstemmigt ud fra denne, at den midtjyske skoles projekt var det bedste blandt alle deltagende skoler i Danmark.

”Vi er meget imponeret over projektet. Eleverne har på kreativ og nytænkende vis fået idéer til, hvordan de vil bidrage til et bedre miljø, og efterfølgende har de ført idéerne ud i virkeligheden med stor effekt. Det er godt gået,” siger Susanne Brøgger fra Hold Danmark Rent.

Hentede inspiration hos Toyota
Eleverne fra 4.a på Tjørring Skole satte sig det beundringsværdige og miljørigtige mål at reducere mængden af henkastet affald i lokalområdet. Klassen hentede bl.a. god inspiration hos Toyota STS Biler A/S i Herning, som de har besøgt.

Hos bilforhandleren fik eleverne en grundig indsigt i, hvordan Toyota gennem mange år har arbejdet med håndtering af affald og muligheder for begrænsning af affaldsmængden.

”Det har været fantastisk at opleve hele skolens engagement i projektet. Der er ingen tvivl om, at alle – både elever og lærere – går op i at skabe et bedre miljø med liv og sjæl. Helt i Toyotas ånd,” siger miljøleder Rune Busk fra Toyota STS Biler A/S.

Eleverne udviklede to specielle skraldespande. Den ene var designet som en gabende flodhest og fik hurtigt navnet Britta, mens den anden blev designet som en gribende hånd. Begge skulle være med til at gøre det let og sjovt at skille sig af med sit affald. Flodhesten Britta blev stillet op på en rasteplads i Tjørring, og her faldt mængden af henkastet affald betydeligt allerede fra første færd.

”Vi var selv overraskede over, hvor stor effekt vores nye skraldespand havde. Det gjorde det samtidig ekstra spændende og lærerigt for børnene, at de kunne se den direkte virkning af deres eget projekt,” siger Jesper Lund, klasselærer for 4.a.

Tjørring Skole ved Herning er en såkaldt Eco School – eller Grønt Flag – Grøn Skole, hvilket betyder, at skolen fokuserer meget på bæredygtig udvikling i undervisningen. Med danmarksmesterskabet i miljø og innovation deltager skolen nu i finalen i den internationale konkurrence mod vinderskoler fra andre lande i Europa. Den internationale vinder bliver kåret i september og vinder 2.000 euro – svarende til ca. 15.000 kr.

For yderligere information kontakt venligst pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S på tlf. 44 85 04 19.

Projektets baggrund
Det europæiske projekt Eco Schools hedder i Danmark ”Grønt Flag – Grøn Skole” og er et partnerskabsprojekt med henblik på at styrke undervisning i natur, miljø og bæredygtig udvikling. ”Grønt Flag – Grøn Skole” er et tværfagligt projekt mellem FFE (Foundation for Enviromental Education) og Undervisningsministeriet, Miljøministeriet og Friluftsrådet, hvor private virksomheder fungerer som sparringspartnere og sponsorer for de enkelte skoler. Formålet med projektet er at sætte natur, miljø og bæredygtighed på dagsordenen og i endnu højere grad skabe fokus på bæredygtig udvikling, så det bliver en integreret del af skolernes hverdag.

Fra arbejdet i ”Grønt Flag – Grøn Skole” har lærere og elever en masse ideer til, hvordan man kan reducere mængden af affald på skolen eller i lokalsamfundet. Mange skoler har oplevet, at de ikke har haft midler til at gennemføre ideerne. I denne konkurrence stiller Toyota mere end 150.000 kr. til rådighed til at støtte de bedste projekter. Seks Grønt Flag-skoler har før vundet tilsammen 250.000 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start