Årets Brugtbil 2013: Toyota Avensis, pålidelig, driftsikker
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota Avensis er Årets Brugtbil 2013

Toyota Avensis er netop kåret som Årets Brugtbil 2013.
Toyota
21/03-2013 kl. 10:15

Jurymedlemmerne var således ikke i tvivl, da de skulle pege på en værdig vinder, og beskriver bl.a. den rummelige familiebils årgang 2007 som en pålidelig, driftsikker og meget praktisk bil i høj kvalitet med en af de bedste rustbeskyttelser samt lave ejerskabsomkostninger.

En gruppe af Danmarks mest anderkendte bileksperter har talt. Toyota Avensis er netop kåret til Årets Brugtbil 2013 i Danmark. Dermed sætter den rummelige familie- og firmabil alle andre konkurrenter til vægs og kan altså smykke sig med den ærefulde titel.

Avensis er i dag en af de mest populære brugtbiler på det danske marked, og jurymedlemmerne bag kåringen fremhæver bl.a. høj driftsikkerhed, lav afskrivning og lave ejerskabsomkostninger som nogle af de mange positive egenskaber ved Avensis årgang 2007.

”Man får virkelig meget bil for pengene, og kvaliteten er i orden. Selv rustbeskyttelsen er blandt de bedste, vi har set fra Japan,” siger Karsten Meyland Lemche, biljournalist fra FDM Motor.

Han er en del af juryen, der består af journalister fra 21 medier og brancheorganisationer – heriblandt Bilbasen, Applus Bilsyn, Jyllands-Posten, Bil Magasinet og altså FDM Motor.

Vurderer totaløkonomien
Det er ottende gang, at Årets Brugtbil bliver kåret. Fælles for hver kåring er, at jurymedlemmerne inddrager deres egne erfaringer med bilerne og vurderer kandidaterne på tekniske egenskaber, totaløkonomien, og hvordan bilen i det hele taget har klaret sig gennem årene. Her lægger Avensis altså klar afstand til de fem øvrige finalister i årets kåring.

”Vi er utrolig glade og stolte over den anerkendelse, det er, at vinde titlen som Årets Brugtbil. Mange danskere har allerede oplevet glæden ved at eje en Toyota Avensis, og bilen har været særdeles populær i Danmark i mange år – kulminerende med titlen som årets mest solgte bil i Danmark i 2009. Så kunderne har allerede talt, og nu følger nogle af landets førende bileksperter efter med deres endegyldige kvalitetsstempel af bilen,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Roserne til Toyota Avensis som brugtbil fra de bilkyndige jurymedlemmer står nærmest i kø.

”Mærket har et nærmest legendarisk ry for sin holdbarhed og udvalget af både benzin- og dieselmotorer er stort”, lyder det fra motorredaktør Christian Schacht fra Jyllands-Posten, mens biljournalist Ebbe Sommerlund supplerer:

”Toyota Avensis er en af hverdagens helte. En af de biler, der gør dens job uden dikkedarer og i afslappet stil,” vurderer han.

Toyota Avensis årgang 2007 vandt kåringen foran Honda Civic årgang 2009 og VW Golf V, årgang 2008. Ifølge en analyse lavet af Bilbasen koster det 2,11 kr. pr. kørte kilometer i en Avensis årgang 2007, hvilket er væsentlig lavere end gennemsnittet for bilklassen på 2,57 kr. pr. kilometer.

En fabriksny Avensis koster i dag fra 268.100 kr. og kører i gennemsnit op til 22,2 km/l ved blandet kørsel. Til sammenligning kører Avensis årgang 2007 op til 17,2 km/l, hvilket altså gør den nuværende model både væsentlig mere brændstoføkonomisk og miljørigtig.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start