Toyota afslører ny koncept sportsvogn
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toyota afslører ny koncept sportsvogn

Toyota er klar med en opsigtsvækkende nyhed ved biludstillingen Tokyo Motor Show sidst i oktober. Bilgiganten har netop løftet sløret for en ny sportslig konceptbil med navnet Toyota GR HV Sports Concept. GR HV Sports viser en ny måde at nyde biler på ved at integrere det sjove fra en sportsbil i en miljørigtig og bæredygtig indpakning
Toyota Danmark
09/10-2017 kl. 10:03

Når 45. udgave af Tokoyo Motor Show løber af stablen 25. oktober, indtager en helt ny sportslig konceptbil scenen hos Toyota. Koncept sportsvognen har fået navnet GR HV Sports Concept, hvilket røber, at der er tale om en sportsvogn med hybridteknologi – dvs. med både benzin- og elmotor.

Den opsigtsvækkende sportsvogn er designmæssigt et godt miks af elementer fra Toyotas innovative motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, og ældre klassikere som Toyota Sports 800 og Toyota Supra. Det er især det karakteristiske targa-tag, som bringer tankerne hen på de lidt ældre Toyota sportsvogne.

Bilen er en fuldblods sportsvogn, der får sine kræfter fra Toyotas hybridracer system, THS-R (Toyota Hybrid System-Racing), som også anvendes i Toyotas Le Mans hybridracerbil, TS050 Hybrid. Et par karakteristiske LED-forlygter trækker også tydelige bånd til Le Mans hybridraceren ligesom sportsvognens 5-bolts letvægts alufælge.

Det tætte bånd til motorsporten fortsætter inde i kabinen. For at skabe en oplevelse af at sidde i en racerbil er der placeret en funktion centralt i bilen, hvor du selv kan vælge mellem automat eller manuel gearkasse.

På toppen af gearknoppen sidder en start/stop-knap under en rød “hætte”, og man får følelsen af, at man affyrer en raket ved at vippe den røde hætte op og trykke på knappen for at starte bilen.

GR HV Sports Concept måler 440 cm i længden, 181 cm i bredden og kun 128 cm i højden og er til sammenligning derfor både længere, bredere og lavere end Toyotas nuværende eneste nye sportsvogn GT86. De to sportsvogne har dog noget centralt til fælles i form af baghjulstrækket samt placeringen af motoren foran.

Der er ingen konkrete informationer om motorens ydelse i koncept sportsvognen, men hybridbatteri ligger placeret centralt i bilen, hvilket bidrager positivt til bilens sportslige køreegenskaber.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start