Tom Kristensen slutter en unik karriere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tom Kristensen takker af…

Tom Kristensen slutter en unik karriere
Audi
19/11-2014 kl. 20:00

Et af de helt store navne i motorsport går på pension:Le Mans rekord vinder Tom Kristensen kører sit sidste løb som professionel racerkører i São Paulo (Brasilien) i slutningen af november. Den 47-årige dansker vil dog stadig være tilknyttet Audi Sport.

Når en så bemærkelsesværdig personlighed som Tom Kristensen stopper, er det naturligvis et stort tab for Audi Sport Team Joest og langdistance racing scenen, “siger chef for Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich. “Vi forstår hans beslutning om at holde op, mens han stadig er på toppen af sin karriere. Han er det sidste medlem af den generation, Audi begyndte med i prototype racing. Tom har konkurreret i FIA World Endurance Championship (WEC) som den regerende verdensmester i år og vist, at han stadig er en af verdens hurtigste og bedste kørere. Vi vil savne ham som kører, men han vil fortsætte med at støtte os med sin erfaring og personlighed. Vi er glade for, at Tom Kristensen har været og fortsat vil være en del af Audi med sit hjerte og sjæl.”

“Jeg har haft det privilegium at køre for det bedste hold og verdens sejeste bilfabrikant i 15 år,” understreger Tom Kristensen. “Jeg har haft fantastiske holdkammerater og arbejdet sammen med fantastiske mennesker. Med Audi har jeg været i stand til at vinde mange titler og mange løb, samt oplevet nogle uforglemmelige, følelsesmæssige øjeblikke. Min række af sejre i Le Mans 24 timers ville ikke have været mulig uden Audi. At forlade dette team som kører er svært for mig, men dagen måtte komme på et eller andet tidspunkt. Jeg kan kun takke Audi og alle folkene bag for den gode tid jeg har haft, og ser frem til mine nye opgaver for mærket og teamet Audi Sport.”

Leder af Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich fik danskeren til Audi i slutningen af 1999. Tom Kristensen opnåede i marts 2000 sammen med Frank Biela og Emanuele Pirro Audis første sejr i 12-timers løbet på Sebring (USA), samt mærkets første sejr i Le Mans 24 timers i juni 2000. I Audi R8 var trioen Biela / Pirro / Kristensen det første hold i historien til at vinde verdens mest berømte langdistanceløb tre gange i træk.

Med Bentley og to Audi teams fejrede Tom Kristensen fra 2003 til 2005 tre triumfer til på Le Mans, og dermed seks sejre i træk – det ikoniske langdistanceløb havde aldrig før set sådan en række af sejre. I 2008 og 2013 tog danskeren yderligere to sejre i den nye Audi R10 TDI og Audi R18 e-tron quattro. Med en track record på ni sejre i alt er Tom Kristensen dermed den mest succesfulde Le Mans kører nogensinde. Syv af disse sejre har han fejret med Audi!

I 2002 vandt Tom Kristensen den amerikanske Le Mans Series i Audi R8, og danskeren viste også sin klasse i DTM. Med ni pole positioner, fire løbssejre og 18 podiepladser var han en af de mest succesfulde og bedste kørere i Audi A4 DTM fra 2004 til 2009. Men DTM var også den serie, hvor han i begyndelsen af 2007 havde den mest alvorlige ulykke i sin karriere, der holdt ham fra at køre løb i flere uger. Tom Kristensens fremragende fysiske form gjorde det muligt for ham at gøre hurtigt comeback. Danskeren er stadig et forbillede i denne forbindelse og vil i stigende grad støtte Audi Sport på dette område i fremtiden.

Hans sidste løb som professionel racerkører bliver finalen af FIA World Endurance Championship (WEC) i Brasilien den 30. november, og det bliver i bilen med det nummer, der passer ham bedst: Nummer 1!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start