Suzuki S-Cross styrkes med skarpere design og turbo
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Suzuki S-Cross styrkes med nyt design og turbo

I weekenden den 17. - 18. september er der danmarkspremiere på den ny Suzuki S-Cross. som har fået et gennemgribende facelift med turbobenzin-motorer, radarbaseret sikkerhed, fuld LED og en god portion komfortudstyr.
Suzuki Danmark
06/09-2016 kl. 16:00

I 2013 blev S-Cross introduceret som en helt ny model i den populære klasse for crossovere. Siden har den fundet sin plads i klassen med styrker som f.eks. et stort bagagerum, meget udstyr til prisen og økonomiske motorer. For eksempel opnåede den en top 5-placering i sin klasse sidste år. Nu kommer så den første opdatering af modellen. Ændringerne slår igennem på flere niveauer således, at faceliftet kan ses og mærkes på både design, udstyr, sikkerhed, motorkraft og køreegenskaber. De forskellige niveauer for udstyr hedder stadig Comfort, Active og Exclusive. Priserne begynder på hvert niveau ved 199.990 kr., 229.990 kr. og 254.990 kr., og er dermed næsten uændrede.

Et mere markant ydre

Til gengæld er fronten ændret ganske markant. Den nye, forkromede kølergrill har karakteristiske, lodrette ribber og flankeres af forlygter i ny udskæring og design. Frihøjden er øget med 1,5 cm, og kølerhjelmen er nu med to tydelige profiler, ligesom kofangeren har fået et mere SUV-agtigt præg. Med disse ændringer får den nye S-Cross sat en ekstra streg under sit crossover-design. Tilmed skrues der nu helt op for LED-blusset således, at der på niveauerne Active og Exclusive er LED på både nær-, fjern-, køre- og baglys.

Turbokræfter

S-Cross' 4-cylindrede 1,6-liters benzinmotor erstattes nu af to friske Boosterjet-motorer – dvs. Suzukis nye kraftfulde benzindrevne turbomotorer. En af fordelene ved turbomotorer er, at de kan levere større kraft ved lavere hastigheder. Den mindste variant yder 112 hk, og allerede fra 2.000 motoromdrejninger leverer den sin maksimale trækkraft på 170 Nm. Varianten med 4 cylindre er på 1,4 liter og introduceres i S-Cross Active til en merpris på 30.000 kr. Effekten er 140 hk, og den maksimale trækkraft på 220 Nm leveres allerede fra 1.500 motoromdrejninger. 

Kræfterne er samtidig på traditionel Suzuki-manér økonomiske i brug. Med 20 km/l i EU-norm ligger ejerafgiften i den billigste energiklasse for benzinbiler – dvs. 310 kroner hvert halve år. Selv med den kraftigere 140-hestes motor er EU-normen på fine 18,5 km/l. 

Bedre sikkerhed med radar

Med faceliftet introduceres også mere udstyr til gavn for sikkerheden. S-Cross Exclusive har nu en automatisk nødbremse “Radar Brake Support”, som er operativ i såvel byen som på motor- og landevej. En aktiv fartpilot er med i købet. Med denne holdes automatisk en passende, sikker afstand til de biler, der kører foran.

Alle S-Cross-modeller har desuden 7 airbags som standard, og bilen blev i 2013 testet af EuroNcap, hvor den opnåede de maksimale 5 stjerner.

Opfrisket interiør

Den ny S-Cross har fået en nænsom fornyelse af interiøret. Sæderne har fået nyt betræk, instrumenternes design er justeret, ligesom der er nye materialer på instrumentpanelet. Og helt centralt sidder den nye skærm på 7 tommer flot integreret i designet (ej Comfort).

De grundlæggende indre værdier i S-Cross er stadig de samme. Den rummelige kabine tillader god plads til fem voksne, og bagagerummet er et af de største i klassen med sine 430 VDA-liter. Uændret er også den gode siddehøjde, splitbagsæderne og den praktiske dobbelte bund i bagagerummet. I S-Cross Active er der desuden justerbart ryglæn på bagsædet.

Mere komfortudstyr

Faceliftet betyder mere komfortudstyr på alle niveauer. F.eks. bliver tyverialarm samt ratbetjent Bluetooth standard på Comfort modellen. Og fra Active niveau kommer der nu multimedieanlæg med 7 tommers skærm i farver inklusive radio, Bluetooth, bakkamera samt Apple CarPlay opkobling. Dertil kommer regnsensor, automatisk nedblænding af bakspejlet samt automatisk nærlys. I Exclusive modellerne er multimedieanlægget også forsynet med navigation inklusive kort over hele Vesteuropa.

S-Cross Active står stærkt

Den nye S-Cross introduceres hos alle Suzukis forhandlere i weekenden den 17. – 18. september. Her forventes det, at specielt S-Cross Active til 229.990 kr. vil tiltrække sig stor opmærksomhed.

“Med 112-hestes turbomotor og udstyr som syv airbags, fuld LED, nøglefri betjening, el-ruder for og bag, multimediecenter, 2-zonet klimaanlæg, læderrat og 17-tommers alufælge står den nemlig rigtig stærkt,” siger pressechef John Mogensen, der i øvrigt glæder sig over Suzukis høje aktivitetsniveau.

“På det seneste har vi også introduceret en helt ny Baleno og Vitara. Begge modeller er blevet rigtigt godt modtaget af de danske bilkøbere, og derfor kan vi nu fastholde målet om at nå op på ca. 9.000 solgte Suzukier i år,” siger John Mogensen.

Del med en ven

0 personer snakker om “Suzuki S-Cross styrkes med nyt design og turbo

  1. den havde en grim snude før , nu er den blevet endnu grimmere . godt de også har vitara , den er flot og koster stort set det samme .

Skriv et svar

Giver børn en ny start