Suzuki Alto: Ny motor kører langt på literen. Under kr. 85.000
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Suzuki Alto med ny motor kører længere på literen

Nyeste udgave, ny motor og et par små ændringer i det ydre og indre, men prisen holdes stadig under de kr. 85.000.
Suzuki
29/05-2012 kl. 14:45

Efter 3 år på det danske marked får den populære og driftsøkonomiske Suzuki Alto nu en ansigtsløftning, der både betyder flere kilometer på literen, lavere CO2-udslip og ændringer i udstyr og modelprogram. Dermed skærper Alto sin konkurrenceevne i mikro-klassen, hvor stadig flere danskere køber bil.
Med benzinpriser, der er tæt på 13 kroner literen, fylder biludgifterne mere og mere i budgettet, og når privatøkonomien samtidig presses fra flere kanter, er det oplagt at kigge efter besparelser på bilsiden. Kører man i dag i en ældre og sikkert mere benzinforbrugende bil, kan der være rigtigt mange penge at hente ved at skifte til en fabriksny, lille og benzinøkonomisk og driftssikker bil som Suzuki Alto. Alene på benzin og ejerafgift kan der for en typisk familie, der kører 20.000 km om året, nemt være omkring 1.000 kroner at hente hver måned. Og set i det lys er det vigtigt, at bilfabrikkerne hele tiden forbedrer bilernes benzinøkonomi, som det nu sker for Suzuki Alto.

Motor med VVT og 23,3 km/l
Den nye Suzuki Alto generation er forsynet med en letløbende 1.0 motor med 3 cylindre, 68 hk, dobbelt overliggende knastaksler, 12 ventiler og dobbelt VVT system, der via variabel styring af ventilerne sørger for, at motoren hele tiden trækker vejret på den bedste og mest effektive måde. Derved er EU-normen ved blandet kørsel nu oppe på flotte 23,3 km/l, hvilket hører til i klassens absolutte top. Samtidig er CO2-udslippet kommet under de 100 gram/km. Energiklassen hedder derfor A, og den halvårlige ejerafgift er på lavest mulige niveau med 280 kroner.

5 døre og priser fra 84.990
En Suzuki Alto er født med 5 praktiske døre, hvilket man ellers nemt skal betale 10.000 kroner for hos andre. Og de ekstra sidedøre vil man virkelig sætte pris på ved den daglige brug af bilen. Både som adgang for børn og andre passagerer og når de helt små skal placeres i barnestolene, der nemt monteres med Isofix beslagene. Indvendig byder Alto på et nyt sædebetræk, ligesom instrumentbordets farver er ændret, og udvendig er der nye hjulkapsler samt ændringer i farvepaletten.
Heldigvis er der ikke rørt ved den gode siddeposition og plads på forsæderne, som er en af Alto modellens rigtigt stærke sider. Til en fra-pris, der begynder under de 85.000 kroner, får man en Alto GA model, der byder på fuld sikkerhedspakke med 6 airbags, ESP system, bremseassistent og selealarm på førersædet. Servostyring er naturligvis også standard ligesom lakerede kofangere og højdejusterbart rat. Et trin op i udstyrsniveau (GL) giver endvidere detaljer som fx el-betjente sideruder foran, fjernbetjent centrallås og splitbagsæde – og prisen er alligevel et godt stykke under de 100.000 kroner. Aircondition og cd-radio højtalere står på udstyrslisten for GL Aircon modellen, og den nye GLX topmodel byder også på flotte alu-fælge og tågelygter foran.

Den forbedrede Alto model er landet hos de danske Suzuki forhandlere og står klar til prøvekørsel.

Fakta om Suzuki Alto
Motor: 1,0-liters benzinmotor med 3 cylindre, 12V, DOHC, VVT og 68 hk
Udvendig længde/bredde/højde: 350/160/147 cm
Antal døre: 5
Antal siddepladser: 4
Km/l: 23,3 ved blandet kørsel
CO2: 99 gram pr. km
Grøn ejerafgift: 280 kr. pr. halvår
Garanti: 12 års rustgaranti og 3 år/100.000 km mekanisk

Foto
Med benzinpriser der ligger omkring 13 kroner pr. liter, er god benzinøkonomi vigtig for privatøkonomien. Den nye udgave af Suzuki Alto er forsynet med VVT motor som giver modellen et EU gennemsnit på hele 23,3 km/l. Og til priser fra kr. 84.990 med 5 døre, 6 airbags og ESP system er Suzuki Alto et godt bud på en økonomisk og driftsikker lille bil i familien.

Bilag
Alto priser og modeller, maj 2012

Alto priser og modeller (Maj 2012)

Alto 1,0 GA
ABS med EBD
ESP anti-udskridning og hjulspinds-kontrol
Bremseassistent
6 airbags
Selealarm ved førersæde
Servostyring
Højdejusterbart rat
Lakerede kofangere
2 x ISOFIX med topstrop
5 dørs
84.990 kr.

Alto 1,0 GL
Som GA modellen plus:
Fjernbetjent centrallås
El-ruder for
Splitbagsæde (50/50)
Heldækkende hjulkapsler
Højdejusterbart førersæde
Bagagerumsdækken
96.990 kr.

Alto 1,0 GL Aircon
Som GL modellen plus:
Aircondition
CD radio og 2 højtalere
108.990 kr.

Alto 1,0 GLX
Som GL Aircon modellen plus:
Alu-fælge
Tågelygter foran
Omdrejningstæller
Indfarvede sidespejle og dørhåndtag
6 højtalere
119.990 kr.

Priser ekskl. levering: kr. 3.680,- og evt. metallak: kr. 3.000,-

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start