Volkswagen SUV med lille fodaftryk - en kompakt SUV
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

SUV fra Volkswagen med lille fodaftryk

På São Paulo International Motor Show i Brasilien præsenterer Volkswagen en kompakt SUV
Volkswagen
29/10-2012 kl. 20:45

Konceptbilen Taigun er medlem af New Small Family – samme platform som up! – og den er udstyret med en ny 1-liters TSI med turboladning og direkte indsprøjtning med en ydelse på 110 hk

Taigun er et nyt allround-talent fra Volkswagen i et kompakt format. De tekniske kendetegn lægger den tæt op ad den nye New Small Family, som startede med up!, og skulle den nye konceptbil på et tidspunkt gå i produktion, ville den afrunde den nye familie opad.

Det udvendige design på den foretrukne Taigun følger det fremtrædende og klare design-DNA fra Volkswagen. Konceptbilen er 3,859 meter lang, 1,728 meter bred og 1,57 meter høj. Mellem kofangerne finder man en akselafstand, som i forhold til bilens samlede længde er lang: 2,47 meter. Det giver meget korte udhæng og vellykkede proportioner.
Det firesæders koncept drives af en ny 1-liters TSI-motor med 110 hk. Taigun-motoren udvider porteføljen med direkte indsprøjtning og turboladning og åbner dermed et nyt kapitel i Volkswagens downsizing-strategi. Allerede fra 1.500 o/min er der hele 175 Nm til rådighed, og den stærke tre-cylindrede benziner er den ideelle motor til så kompakt en SUV og en effektiv og økonomisk ledsager i byjunglen.
Taigun kan nå en topfart på 186 km/t, og i kraft en af vægt på kun 985 kilo kan den nå de første 100 km/t på 9,2 sekunder. Gennemsnitsforbruget vil ligge på cirka 22,2 km/l. Takket være motorens kraftige moment og en stor frihøjde kommer Taigun også videre, når de asfalterede veje holder op. Konceptet er udstyret med 17'' alufælge og dækdimensionen 205/50 R17

Kraftfuldt og homogent design
Taigun-konceptbilen er lakeret i den fremtrædende farve Seaside Blue, som passer perfekt til det moderne teknologikoncept. Eksteriørstilen er unik, logisk og klar. Set fra siden falder de udstående skærmkasser, som strækker sig helt ind i dørene, ud, og deres kraftfulde form er integreret homogent i hele sidepartiet.
Konceptbilens front og bagende forbindes visuelt med den karakterfulde og præcist formede linje, som ses under sideruderne – der igen går over i bagenden via C-stolperne.

I den nedre del af karrosseriet står den robuste plastafdækning frem; afdækningen kører som en del af både sideskørter, skærmkasser og nederste del af kofangerne.
Godt for designet og godt for pladsudnyttelsen: de korte udhæng, som foran er blot 708 mm og bagtil kun 681 mm. Sidst, men ikke mindst fremhæves bilens silhuet af en praktisk tagræling med integrerede LED-lygter.
Som Volkswagens firehjulstrækkere Tiguan og Touareg viser Taigun fortil en linjeføring, der er domineret af horisontale elementer. I kofangerene har man integreret en undervognsbeskyttelse i metal. Bagtil domineres designet generelt også af de horisontale linjer.
Klappen til bagagerummet er udført i to dele: den øverste del ned til underkanten af baglygterne hæves opad, den nederste del af klappen sænkes nedad.

Stilfuldt interiør – rummelig kabine Interiøret er nøje afstemt til det ydre design, og designerne har udviklet et udtryk, som med sin klarhed gengiver tidens trends i den moderne storby. Har man en svaghed for aktuelle smartphones eller tablets, vil man falde for designet, materialerne og betjeningselementerne i Taigun.
Alle elementer i kabinen med en funktion er intuitive i deres betjeningsmåde. Og i kraft af det klare design, talrige opbevaringsrum og de yderste fornuftige pladsforhold får man fornemmelsen af en meget rummelig og luftig kabine. De ungdommelige farve- og materialekombinationer understreger derudover Taiguns offroad-karakter.
Udviklingsteamet bag konceptbilen har dertil udviklet nye og individuelle løsninger, når det kommer til betjening. Fx er drejeknapperne i luftdyserne ikke kun til at ændre retning på luftstrømmen, men det er også hér, man regulerer temperatur, blæserstyrke – og aflæser temperaturen.
Den kompakte SUV er en et rigtig godt bevis på optimal udnyttelse af en kabine: bagagerummet er på 280 liter, og folder man bagsædet ned, ryger volumen helt op på 987 liter.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start