Subaru etablerer sig på Verdens største ø, Grønland
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Subaru etablerer sig på Verdens største ø

SUBARU Nordic AB kan nu også indregne vores nordlige rigsfællesskab Grønland til sit territorium.
Subaru
08/05-2012 kl. 12:45

Etableringen på Verdens største ø indebærer at SUBARU Nordic nu forsyner hele syv lande med biler og reservedele. I forvejen har SUBARU Nordic Importen for Sverige, Finland, Danmark (inklusive Færøerne), Estland, Letland og Lithauen.

Autonord blev fornylig autoriseret som Subaru-forhandler og har – trods at den officielle indvigning først sker i midten af mej, – allerede leveret de første kundesolgte biler. Autonord har drevet serviceværksted og handel med brugte biler siden 2008 i Nuuk, som er Grønlands hovedstad.

– Vi regner med at kunne sælge 50 til 60 nye Subaru’er om året, siger Ola Jakup Magnussen, en af ejerne af Autonord.

Grønland er Verdens største i overflade og med sine næsten 2.200.000 kvadratkilometer omkring ti gange større end Storbritannien. Grønland har cirka 60.000 indbyggere, hvoraf ca 15.000 bor i hovedstaden Nuuk.

Da næsten 80 procent af overfladen består af gletchere og indlandsis er der ingen veje som forbinder øens 13 byer med hinanden. Transporter sker derfor overvejende med båd. På trods af at man højst kan køre ca. 12 kilometer fra den ene ende af byen til den anden, så har Nuuk og Grønland en relativ stor bilbestand. – Det er ikke hver dag man som bilimportør kan tiknytte et helt nyt kontinent til sit forhandlernet. Grønland har været en hvid plet på vores kort i mere end en forstand, siger Torbjörn Lillrud, adm. direktør SUBARU Nordic AB. Subarus biler er perfekte til de hårde Grønlandske forhold, med hård vinter en stor del af året, de har alle permanent 4-hjulstræk, og er kendt for deres høje driftsikkerhed.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start