Subaru BRZ: Subarus nye sportscoupé skal hedde BRZ
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Subaru BRZ

Nu er det officielt. Subarus nye sportscoupé skal hedde BRZ
Subaru
29/08-2011 kl. 09:30

Premieren for Subarus sportscoupé rykker tættere og tættere på. Subaru bekræfter nu at bilen skal have Verdenspremiere i november på Tokyo Motor Show. Samtidigt afsløres at den japanske sportscoupé kommer til at hedde Subaru BRZ. BRZ står for Boxer engine Rear wheel drive Zenith.

Subaru BRZ er resultatet af et samarbejde mellem Subaru og Toyota. Subaru har ansvaret for produktion, produktudvikling, den nye platform, undervognsindstillinger og motor. Toyotas del i projektet er først og fremmest udvendigt og indvendigt design.

Grundstenen i projektet var at skabe en bil med sportslige, underholdende og trygge egenskaber. Eftersom Subaru har en lang og fremgangsrig motorsportshistorie med bred erfaring fra konkurrencearenaer indenfor rally og racing, var det selvfølgeligt at ansvaret for bilens hjulophæng, undervognsopsætning, motor og symmetriske drivline skulle pålægges Subarus ingeniører.

Motoren i BRZ bliver en helt nyudviklet 2-liters Subaru Boxermotor med fire cylindre og direkte indsprøjtning. Subaru BRZ vil blive tilbudt med både manuel og automatisk gearkasse.

Subaru BRZ vil få ekstremt kort udhæng og et meget lavt tyngdepunkt. Sammenlignet med en Impreza vil motoren blive placeret cirka 10 centimeter lavere og cirka 20 centimeter længere tilbage mod kabinen. Sammen med symmetrisk baghjulstræk og direkte styring, borger det for køreglæde på et helt nyt niveau.

Produktionen af Subaru BRZ og Toyotas version begynder på Subarus fabrikker i Gunma i løbet af foråret 2012. Subaru BRZ får offentlig Verdenspremiere på Tokyo Motor Show i november og lanceres i Europa i løbet af sommeren 2012.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start