Sportslig Yaris produceres i kun 400 eksemplarer
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sportslig Yaris produceres i kun 400 eksemplarer

Det bliver noget af en eksklusiv sag, når Toyotas sportslige Yaris GRMN introduceres i starten af det nye år.
Toyota Danmark
18/07-2017 kl. 10:00

Toyota har netop løftet sløret for, at der kun bliver produceret 400 stk. til hele det europæiske marked. Dermed tyder meget på, at der bliver rift om den potente miniracer med over 210 hestekræfter, når onlinesalget starter sidst i juli.

Målet er at være klassens mest kraftfulde med over 210 hk, klassens letteste på 1.125 kg og klassens hurtigste fra 0 til 100 km/t. på lidt over seks sekunder. Toyota mener det alvorligt, når de i starten af det nye år introducerer den sportslige Yaris med tilnavnet GRMN, der står for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürburgring.

Ligeså unik den potente Yaris er, ligeså speciel bliver selve salget af bilen, der i første omgang skal reserveres online på Toyotas hjemmeside. Og man skal være hurtig på tasterne, når reservationen åbner 27. juli kl.18.00 – i øvrigt samtidig med starten på det finske rally, der er en del af VM-serien i World Rally Championship.

Toyota har nemlig løftet sløret for, at der blot bliver produceret 400 stk. til hele det europæiske marked. Dermed er der altså grobund for, at der på europæisk plan bliver rift om de få eksemplarer af Yaris GRMN, der samtidig også har fået dansk prisskilt på 484.990 kr. svarende til ca. 4.500 kr. pr. md. ved finansiering med 20 pct. i udbetaling.

Selve reservationen af Yaris GRMN foregår efter først til mølle princippet og betyder ikke, at bilen er købt. Det giver blot mulighed for senere at underskrive en købsaftale.

Når alle bilerne er reserveret, vil de resterende interesserede kunder blive placeret på en venteliste. Står man på venteliste, får man først chancen for at reservere og købe den sportslige Yaris, hvis en af de kunder, der var først til at reservere en bil, annullerer sin reservation.

Man kan allerede nu helt gratis og uforpligtende øge sine muligheder for at være blandt de få, der sikrer sig en Yaris GRMN. Det gør man ved at tilmelde sig GRMN-nyhedsbrevet på toyota.dk/yarisgrmn. Så vil man som den første få besked om, når Toyota åbner for reservationen af miniraceren.

Inspiration fra rally

Det er ikke tilfældigt, at salget begynder samtidig med det finske rally, hvor Toyotas motorsportsafdeling TOYOTA GAZOO Racing deltager med tre Yaris WRC rallybiler. Yaris GRMN bygger nemlig bro mellem den almindelige udgave af Yaris og den ekstreme Yaris WRC rallybil med 380 hestekræfter.

Det er da også tydeligt at se, hvor inspirationen til Yaris GRMN er hentet fra med et ydre præget af Toyotas motorsportsafdelings design og en kabine, der er optimeret til altid at levere den optimale køreoplevelse – om det er på den legendariske racerbane Nürburgring i Tyskland, hvor bilen bl.a. er udviklet, eller på almindelig landevej.

Bilen er bygget på Yaris-fabrikken i Nordfrankrig, hvor 20 af de dygtigste og særligt udvalgte medarbejdere mere eller mindre håndbærer bilen gennem produktionslinjen. Hver gang Yaris’en bliver udstyret med en specifik GRMN-udstyrsdel, træder en af de 20 medarbejdere til og erstatter den normale Yaris-medarbejder for at sikre, at bilen lever op til den højeste GRMN-standard.

Yaris GRMN kommer som standard i TOYOTA GAZOO Racing farverne hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. For at fremhæve det rå look fra rallybilen pryder en sort frontgrill i honeycomb-design Yaris GRMN, mens bagspoiler, 17” BBS alufælge og ikke mindst specielle TOYOTA GAZOO Racing bremsekalibre fuldender det udvendige, sportslige udtryk.

Indvendigt fortsætter den sportslige stil med GRMN-logoet broderet ind i de integrerede nakkestøtter. Rattet er hentet fra sportsvognen GT86, aluminiumsdetaljer præger gearknop, pedaler og rat, mens den sorte motorstartknap med GAZOO Racing-logo tilfører kabinen den helt rette stemning.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start